2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Dél-békési diákok a nyertesek között

Dél-békési diákok a nyertesek között

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója gratulált a diákoknak.

A Népegészségügyi Főosztály három fordulóból álló őszi vetélkedősorozatot hirdetett a világnapokhoz (pl. Füstmentes Nap, Földünkért Világnap, Autómentes Világnap, Tolerancia Napja) és a parlagfű-mentesítéshez kapcsolódóan a megye valamennyi általános iskolája 7. évfolyamos csapatai számára. A kiküldött feladatok illeszkednek a Nemzeti Alaptantervben meghatározott kulcskompetenciák fejlesztéséhez. A verseny keretében a gyerekeknek lehetőségük volt plakátokat készíteni, verset és esszét írni az adott témákkal kapcsolatban, valamint szívbarát étrendet összeállítani.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen dr. Rákóczi Attila főigazgató köszöntötte a tanulókat a kormányhivatal Tomcsányi termében. Köszöntőjében elmondta, a kormányhivatal a területi államigazgatási feladatain túl társadalomszervezői feladatokat is ellát, és ennek jegyében valósult meg a háromfordulós vetélkedő is. A főigazgató gratulált a nyertes anyagok elkészítőinek, és megköszönte a segítő pedagógusok munkáját. Hozzátette, a díjazott munkák mellett az is siker, hogy nagyon sok fiatal vett részt a feladatok megoldásában – írja beszámolójában a

Eredmények:

  1. helyezett: Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 7. b osztály csapata, Békéscsaba. Segítő pedagógus: Vencellák Ildikó.
  2. helyezett: Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola, 7. b osztály csapata, Gádoros. Segítő pedagógus: Berkiné Temesvári Klára.
  3. helyezett: Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Általános Iskola, 7. osztály csapata, Nagykamarás. Segítő pedagógus: Lendvai Mónika

A legkreatívabb csapat: Csorvási Gulyás Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Fürkészek csapata, Csorvás. Segítő pedagógus: Szekeres Zsuzsanna.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.