2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Dél-Békésben is gyérítenek a héten

Dél-Békésben is gyérítenek a héten

A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési program során eddig 547 ezer hektáron permeteztek a szakemberek, a hét során Dél-Békés több települését is érinti majd a szúnyog irtása.

A június elseje óta tartó program már több mint kilencszáz települést érintett, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 233 településen, összesen 73 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen, szerdán Nagyszénáson, Gádoroson, Mezőhegyesen és Orosházán végeznek gyérítést, az utóbbi városban csütörtökön is.

Az elmúlt héten érvénybe léptetett harmadfokú hőségriasztás nagymértékben akadályozta a munkálatokat, a kánikulában ugyanis csökken a gyérítésre felhasznált szerek hatása, hiszen megváltozik a szúnyogok viselkedése, módosul a rajzásuk ideje. A múlt héten ezért elsőként a légi-, majd a földi kémiai kezelések végrehajtását függesztették fel, több településen is elmaradt a permetezés.

Az elmaradt kezeléseket ezen a héten pótolják, természetesen az időjárás függvényében. A heti terv szerint Békés, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lesz szúnyoggyérítés. Vas és Zala megyében, valamint Budapest hat kerületében részleges földi kémiai kezelés várható – tájékoztatott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó forrása: katasztrofavedelem.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.