2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Dél-Békés jövőjéért dolgozva

Dél-Békés jövőjéért dolgozva

Ismét összeült a 2016. májusában 31 alapító taggal létrejött Dél-Békés Jövőjéért Szövetség, hogy áttekintsék az elmúlt egy év alatt elvégzett munkát a Calendula Terv keretében. Szó volt a hamarosan kézzelfogható Calendula Kártyáról, az ingyenes étkeztetésről és a Kodolányi János Főiskoláról is.

Úgy vélem, az egész körzetet érintő, nagyon fontos kérdésekben hozhatunk döntéseket az ülésen – nyitotta meg a tegnapi gyűlést Simonka György, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség elnöke, aki első napirendi pontként az elmúlt egy esztendőt elemezte.

Mint elmondta, sokan azt gondolják, hogy a sok milliárd lehatárolása, a civileknek kiharcolt források, a szabadkígyósi kastély felújítására elnyert pályázat után már nincs tovább, és véget ér a munka. Hozzátette, ez közel sem igaz, hiszen a 2017-ben elnyert pályázatok most vállnak majd csak igazán ütőssé.

Ezekhez a szavakhoz csatlakozott Krisztik Csaba, aki szerint sikeres évet tudhatnak maguk mögött, viszont számos munka vár még a szövetségre, például a Calendula Kártya kapcsán, melyet a tervek szerint már márciusban a kezünkben foghatunk. A Calendula Kártya kidolgozását koordináló szakember elmondta, a tegnapi nappal elindult a calendulakartya.hu weboldal, melyen minden információt megtalálhatnak az érdeklődők a kezdeményezésről, sőt, hamarosan egy Calendula Magazin is megjelenik Dél-Békésben.

A folytatásban az ingyen ebéd lehetőségének bevezetéséről szavaztak a tagok, az ügyben több településvezető is megszólalt, szerintük jelentős igény mutatkozik a rászorulók megsegítésére. Megszavazták, felmérést indítanak az ügy kapcsán a hátrányos helyzetű térségben, hiszen így derülhet majd igazán fény arra, hogy pontosan milyen segítségre is van szükség a családoknál.

Ezt követően a jövőben megvalósuló útfejlesztésekről egyeztettek a jelenlévők, például a Medgyesegyháza-Csabaszabadi közötti szakasz felújítatlan részeiről, illetve az Orosháza-Pusztaföldvár közötti út állapotáról is szót esett. További terveik is vannak, többek közt a Mezőkovácsházát és Medgyesegyházát összekötő útszakaszról. Ezekről részletesen a későbbiekben számolunk be.

– A napirendek mindegyikénél a munkánkat egy cél vezérli, hogy Dél-Békés önfenntartó erejét erősítsük, az itt élők életét komfortosabbá tegyük, és megtegyünk mindent, hogy a fiatalok és aktív korúak egyaránt megtalálják a jövőképüket Dél-Békésben – hangsúlyozta Simonka György.

Az ülés zárásaként a Kodolányi főiskola elképzeléseiről is hallhattak az ülésezők, miszerint az itt működő iskolák és vállalkozások igényeire építve fejlesztik Dél-Békést.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.