2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Csillámok, kövek, strasszok minden mennyiségben

Csillámok, kövek, strasszok minden mennyiségben

Az extrém, csillogó smink ezúttal is hódít szilveszterkor, azonban hogy azok a hölgyek, akik igazán trendik szeretnének lenni a partin, hogyan sminkeljenek, arról egy dél-békési szakembert kérdeztünk.

Csillámok, egészen a mikrocsillámtól a nagyobb méretű csillámokig, kövek, strasszok minden mennyiségben – kezdi a legapróbb, ám a legjelentősebb elemeknél Juhész Vivien. A kozmetikus azt mondja, érdemes kombinálhatni például a selyem porokat csillámokkal, hiszen ezzel még izgalmasabbá tehetjük a sminkünket. Sőt, ha igazán stílusosak szeretnénk lenni, akkor a szemsminkbe, az orcákra és a szánkra is csempésszünk egy kis selyemport – tanácsolja a medgyesegyházi sminkes.

De milyen színeket alkalmazzunk, ha divatosak szeretnénk maradni az év utolsó napján is? – Merült fel a kérdés.

– Nem kifejezett színt mondanék, inkább fényeket, 2017-ben egy alap sminkfelszerelésnek is tartalmaznia kell legalább egy highlightert, lehet az krémes, folyékony, vagy por állagú is. Személy szerint én a por állagúakat kedvelem, mivel ezekkel lehet a leglátványosabb hatást elérni. Ha valaki nem tud beszerezni highlightert, akkor látogasson el egy körmös boltba, ahol kapható króm port, mely kitűnően funkcionál highlighterként – ez tuti tipp. Személy szerint én például egy fehér port ajánlanék, aminek rózsaszín fénye van – osztja meg a Juhász Vivien.

Alapozót, vagy inkább púdert válasszunk? Szájfényt, vagy rúzst használjunk?

– Kozmetikusként és sminkesként sem javaslom a mindennapokra az alapozót, és a púdert is inkább váltsa fel egy rizspor, hiszen sokkal természetesebb és kíméli az arcot. Alkalomra pedig természetesen úgy épüljön fel egy alapozás, hogy hidratáló krémmel indítsunk, azt kövesse az alapozó, a púder és a többi extra. Alapozó választásnál figyeljünk a minőségi alapozó kiválasztására ugyanis a bőrünk meg fogja hálálni.

– A tartósság szempontjából matt rúzst szoktam ajánlani, de szerencsére már elérhetőek a mattra száradó, de fényes hatású rúzsok is – tanácsolja Vivien.

Tapasztalatból mondva: könnyű azoknak, akik nem hordanak szemüveget. Milyen technikát, sminket alkalmazzanak azok, akik szemüvegesként szeretnének kitűnni a tömegből?

– Nagyon fontos, hogy szemüvegesként ne használjunk túl sötét sminket, hiszen a szemüveg ad egy plusz árnyékot is. Egy erősebb arckontúrozás, egy határozott száj, egy jó szemüveggel, úgy vélem, kifejezetten szexis tud lenni – emeli ki.

És végül a parti utáni tisztogatás.

– Nem tudom elégszer elmondani, mennyire fontos a bőrünk tisztítása! Soha ne feküdjünk le sminkkel, hiszen már másnap megjelenhetnek kisebb pattanások, ugyanis a bőr nem tud lélegezni. A smink eltávolítására szerintem a legjobb dolog a micellás víz, ami mágnesként vonzza magához a sminktermékeket, de egy jó arctej és a bőr pH értékének visszaállításához egy bőrtípusnak megfelelő tonik is jól jöhet a nehéz smink után – hívja fel a figyelmet Juhász Vivien.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.