2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Csalók küldenek értesítést a NAV nevében

Csalók küldenek értesítést a NAV nevében

Illetéktelenek küldenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus értesítéseket, amelyben azt közlik, hogy túlfizetésük keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy annak kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal bár hasonlít a hatóság honlapjára, ez pusztán a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.

16864229_1283756895040553_3343662951441912300_n
A csalók e-mailje (fotó forrása: NAV)

A NAV ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot!

A hivatal arra kéri az adózókat, hogyha ilyet tapasztalnak, haladéktalanul tegyenek bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adják meg adataikat a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget.

Az adóhivatal kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.