2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Csak szabályosan – Ellenőriz a rendőrség

Csak szabályosan – Ellenőriz a rendőrség

Fokozott közúti ellenőrzésre kell számítani a hét folyamán. A rendőrség szakemberei a TISPOL akció keretében a nehéz tehergépkocsikra és az autóbuszokra fordítanak fokozott figyelmet Dél-Békésben is.

A rendőrség Magyarország egész területén fokozott ellenőrzést tart a héten. A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján október 10-15. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi – hívta fel a figyelmet a rendőrség honlapján.

A TISPOL Truck & Bus európai szintű akció célja a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségének fokozott vizsgálata. Emellett a szakemberek külön figyelmet fordítanak a migráció, embercsempészet, továbbá a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos, valamint a vagyon elleni bűncselekmények felderítése, megszakítása.

A magyar rendőrség a TISPOL (European Traffic Police Network), vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatához 2004-ben csatlakozott. A szervezet nemzetközi ellenőrzéseket végez, melynek jelenleg 28 európai ország a teljes jogú tagja. A program célja a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő szabálytalanságok szűrése Európa útjain.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.