2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Cél a fiatalok biztonságának erősítése

Cél a fiatalok biztonságának erősítése

A rendőrség két szórakozóhelyet ellenőrzött az elmúlt hétvégén Békéscsabán.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei május 28-án 23 óra és május 29-én 2 óra között a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, valamint a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársaival két megyeszékhelyi szórakozóhelyen tartottak ellenőrzést.

Az egyik vendéglátóhelyen idősebb testvérével egy 14 évesnél fiatalabb gyermek is szórakozott. Egy 17 éves lánynál pedig, aki a barátnőjével volt, kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. A növényi törmelékből sodort cigarettákat a rendőrség lefoglalta és a kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt elrendelt nyomozás során szakértővel vizsgáltatja meg. A két tizenéves lányt a rendőrök előállították és kihallgatták, egyiküknél a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendszeresen tart ellenőrzéseket az illetékességi területén működő szórakozóhelyeken. A rendőrség célja a kábítószer terjesztés és fogyasztás, valamint a 18. életévüket be nem töltött fiatalok esetében az alkoholfogyasztás visszaszorítása. Emellett fontos szempont a szórakozóhelyek környékének biztonsága, a közrend erősítése. A rendőrség a társhatóságok és intézmények bevonásával tervezi meg, illetve végzi ezeket az ellenőrzéseket – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.