2019. február 17. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Biztonságos közlekedés gyermekszemmel

Biztonságos közlekedés gyermekszemmel

Ezzel a címmel hirdette meg immáron  22. alkalommal a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában rajzpályázatát. A legszebb pályaművekből kiállítást rendeznek, melynek keretében két dél-békési településen, Nagybánhegyesen és Orosházán is megtekinthetők lesznek a rajzok.  

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén 22. alkalommal hirdette meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. A felhívásra 157 oktatási intézményből 3 637 rajz érkezett. A helyi fordulókban megtörtént a rajzok zsűrizése. A legszebb pályaművekből valamennyi városi rendőrkapitányságon működő városi baleset-megelőzési bizottság kiállítást rendez.

Békéscsaba, Békés, Gyula, Szeghalom, Sarkad és Szarvas mellett két dél-békési településen, Nagybánhegyesen és Orosházán is megtekinthetők lesznek a pályaművek.

2018. március 6-án nyíltak meg a tárlatok. Szeghalmon egy nappal korábban tartották a díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitót. Ezt követően a kiállított rajzok tovább kerülnek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz, ahonnan a megyei zsűri által kiválasztott legszebb – kategóriánként 6-6 – rajzot továbbítják az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. A megyei kiállítás, amelyen 150 alkotás lesz látható, 2018. április 17-én nyílik Békéscsabán, a Csaba Centerben. Ez a tárlat 2018. április 20-áig tekinthető majd meg.

A dél-békési kiállítások helyszínei és időpontjai:

Petőfi Sándor Művelődési Ház (Nagybánhegyes, Erzsébet királyné u. 27.)

2018. március 13. – március 21.

Eötvös József Katolikus Általános Iskola (Orosháza, Eötvös tér 2.)

2018. március 02. – március 09.

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.