2018. december 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Birkózás: Három versenyen is remekeltek a Spartacusosok

Birkózás: Három versenyen is remekeltek a Spartacusosok

Tartalmas hétvégén vannak túl az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) kiválóságai. Három versenyen álltak szőnyegre, mindenhol remekül teljesítettek.

Pécsett, Sárospatakon és Tatabányán mérték össze tudásukat az orosházi birkózók a közelmúltban. Szél Anna magabiztos győzelmet aratott, kivívva ezzel a válogatott kerettagságot, Szél Balázs pedig ezüstéremmel gazdagodott.

Tatabányán rendezték meg a Diák I.-es korosztály birkózói számára rendezett kötöttfogású országos bajnokságnak. Az orosházi klubbot Erős Richárd képviselte, aki a 63 kilogrammosok között az előkelő tizedik helyen zárt.

Sárospatak adott otthont a kadet korosztály idei második minősítési versenyének. A tét itt nem volt kisebb, mint a válogatott kerettagság kivívása, ami az orosházi klub kiválóságának sikerült is. A 61 kilogrammosok mezőnyében Szél Anna magabiztos birkózással szerezte meg a súlycsoport aranyérmét, mindhárom mérkőzésén tussal, vagy technikai tussal győzedelmeskedve, eldöntve ezzel, hogy ő képviseli a magyar színeket a kijevi Európa-bajnokságon, melynek nem kisebb tétje lesz, mint az ifjúsági olimpiára való kijutás.

Pécsett az U23-as korosztály szabadfogású birkózói léphettek szőnyegre, ahol a 79 kilogrammban induló Szél Balázs képviselte a Spartacust. Balázs magabiztosan jutott el a döntőig, ahol azonban nem tudta legyőzni junior-világbajnoki bronzérmes ellenfelét, így ezüstéremmel zárta a megmérettetést.

A versenyen több, egykor orosházi klubok színeiben birkózó versenyző állt szőnyegre, aztán pedig dobogóra is. A BVSC birkózója, Ladjánszki Ádám és az UTE versenyzője, Antal Dániel Szél Balázs ezüstérmet szerzett. A csepeli színekben versenyző Almási Ferenc a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az orosházi klub versenyzői számára továbbra sincs megállás. Szél Balázs Mátraházán, Szél Anna pedig a felnőtt női válogatottal, Bulgáriában vesz részt edzőtáborban. Jochim Márk versenyzőként szintén Bulgáriában, Páli Sándor edzőként Lengyelországban vesz részt versenyen. Surányi Martin pedig, aki junior korúként a felnőttek között szerzett ezüstérmet Szerbiában, Tatán edzőtáborozik a szerb válogatottal.

Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.