2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Birkózás: Három versenyen bizonyítottak

Birkózás: Három versenyen bizonyítottak

Rácz Richárd egy budapesti országos bajnokságon szerzett aranyérmet, Szél Anna Berlinben, egy nemzetközi versenyen lett első, az utánpótlás országos bajnokságról pedig Erőss Richárd hozott haza bronzérmet.

Három versenyen remekeltek az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) kiválóságai. Mindhárom megmérettetésen született dobogós helyezés.

Budapesten, a Pénzügyőr Kézilabda Csarnok adott otthont a 2017. évi junior szabadfogású országos birkózó bajnokságnak, ahol nyolc súlycsoportban összesen ötvenkilenc versenyző méretette meg magát. Az orosházi klub versenyzője, Rácz Richárd 50 kg-ban szerzett aranyérmet, megszerezve így a magyar bajnoki címet a Junior Szabadfogású Magyar Bajnokságon.

Szél Anna is a dobogó legtetejére állhatott, Berlinben, egy nemzetközi női birkózóversenyen mutatta meg tudását. A megmérettetésen 14 ország sportolói álltak szőnyegre, Anna 61 kg-ban érte el első helyezését. Hat meccse volt: magyar, francia, lett, és két lengyel ellenfelén is magabiztosan jutott tovább, a döntőben pedig az idei Európa-bajnokságon 60 kg-ban ezüstérmes észt lánnyal vívott szoros csatát, végül pedig 8-6-ra nyert.

Papp Krisztofer és Erőss Richárd a Dorogi Városi Sportcsarnokban megrendezett utánpótlás országos bajnokságon állt szőnyegre. A hétvégi versenyen három szőnyegen mintegy kétszáz fiatal birkózó indult. Az OSBK versenyzői közül Papp Krisztofer nyári sérülése után sikeresen bejutott az országosra, ahol azonban nem tudta beverekedni magát a pontszerzők közé. Erőss Richárd magabiztos birkózással négy nyert meccsel és egy vereséggel állhatott a dobogó harmadik fokára a 69 kg-osok mezőnyében.

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.