2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Bemutatták a megye pálinkáját

Bemutatták a megye pálinkáját

Új kezdeményezést indított útjára a Békés Megyei Önkormányzat, melyben minden évben kiválasztják a megye pálinkáját. Az idei év legjobbját a megyei önkormányzat elnöke és a nyertes pálinka tulajdonosa mutatta be.

A Békés Megyei Önkormányzat számára fontos az értékek megőrzése, bizonyítja ezt az is, hogy arra sarkallják a megye településeit, alakítsák meg értéktár bizottságaikat. Értéktár túrákat szerveznek, védik a hungarikumokat és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék.

E törekvésnek megfelelően a megyei önkormányzat egy új kezdeményezést indított útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy pálinkafőzdének. Az önkormányzat által meghirdetett versenyen Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék vehetnek részt az általuk készített különböző fajtájú pálinkákkal. Ezek közül a szakmai zsűri választotta ki az idei nyertest, ez egy sajmeggyből készült ital, amit a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde nevezett a versenyre.

A hagyományteremtő céllal elindított címet a győztes pálinkafőzde használhatja, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát protokoll célokra.

A mostani összejövetelen Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a célokról, Tóth János, az Éden-tó Szeszfőzde tulajdonosa a pálinkafőzdéről és a nyertes pálinkáról tartott rövid bemutatót. A megjelentek megismerhették és megkóstolhatták a sajmeggyből készült Békés Megye Pálinkáját. Az italt Körözsi Szilvia, az idei Magyar Pálinka Szépe kínálta a vendégeknek.

Kiss Réka

Forrás és fotó: BMÖ

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.