2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Battonyaiakért szoríthatunk az Eb-n

Battonyaiakért szoríthatunk az Eb-n

A héten Bulgáriában Taekwon-do Európa-bajnokságot rendeznek. A megmérettetésre Dél-Békésből, Battonyáról is készülnek fiatalok.

Húsz fő képviseli Magyarországot Szófiában, a Taekwon-do Európa-bajnokságon április 20-23. között. A megmérettetésre 29 ország 592 versenyzője adta le nevezését, amely minden idők legmagasabb Eb résztvevői számát jelenti.

A Barátság SE színeiben Mezei Nikolett, Juhász Ábel és Tóth Balázs indul. A battonyai taekwon-dósok számos szép eredménnyel büszkélkednek, most a kontinens legjobbjaival kell felvenniük a versenyt. Megtudtuk, a magyar keretben a sok rutinos versenyző mellett fiatalok is szerepelnek. A battonyai Mezei Nikolett például a közelmúltban vizsgázott 1. dan fokozatra, a vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatják.

A szófiai Eb magyar kerete a következő: Bécsi Nikolett, Bella Richárd, Bella Szolanzs, Boda Tímea, Csorba Ádám, Csorba Zsanett, Juhász Ábel, Kiss-Faludy Kende, Mezei Nikolett, Nagy Adrián, Nagy Patrik, Penczi Andrea, Rizmayer Norbert, Romero Alícia, Sepp Yvette, Szalay Gábor, Szász Bence, Szász Péter, Török Zsolt és Tóth Balázs.

Betkó Tamás Dávid

Fotó forrása: European Taekwon-Do Championships 2017 Sofia facebook

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.