2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Barátság SE: Az eddigi legsikeresebb évünk volt 2017

Barátság SE: Az eddigi legsikeresebb évünk volt 2017

Érmet éremre halmoztak idén is a battonyai taekwon-dosok, még a Világbajnokságon is dobogóra álltak a fiatalok. Mesterükkel beszélgettünk.

Szinte nem telt el úgy hónap, hogy hírportálunkon ne olvashattak volna a battonyai Barátság Sportegyesület sikereiről. A taekwon-do csoport trénerét kértük meg az elmúlt esztendő eseményeinek értékelésére. Rádai Imre szerint megérte a sok-sok befektetés mind edzői, mind pedig versenyzői oldalról is.

– Az idei év a legsikeresebb évünk minden szempontból – emeli ki örömteli arccal a három danos mester.

– Sikeres Magyar Bajnokság után, bekerültünk a válogatottba, kijutottunk az Európa Bajnokság, sőt, a Világbajnokságra is. Ezek már alapból hihetetlen dolgok! De az, hogy érmet is hozunk, hármat-hármat is, illetve világbajnokot is köszönhetünk csapatunkban, az valami fenomenális érzés – részletezi.

Rádai Imre kérdésükre elmondta, igazán jó irányba halad a klub, egyben van a csapat, az ifjú versenyzők mellett az apróságok is remekelnek.

– A gyerek versenyzőink is hihetetlen teljesítményt nyújtottak idén, hiszen több mint 100 érmet hoztak haza, amiből 49 arany, 37 ezüst és 22 bronz – teszi hozzá.

Idegenben is sokat szerepeltek, de emellett a megszokott hazai versenyek sem maradtak el. Volt Barátság Kupa és Taekwon-do bál, rendeztek edzőtáborokat, illetve övvizsgákat is tartottak.

– Úgy véljük, sikereinkhez elengedhetetlen volt a szülők támogatása és munkája, épp úgy, mint a battonyaiak szurkolása, támogatása. Továbbá köszönettel tartozunk Battonya Város Önkormányzatának, Marjai János polgármester úrnak, Varga István Tamás jegyzőnek és Mudrity Ivánnak is – nyilatkozta az edző és versenyző.

Nincs megállás Battonyán sem, az ünnepi pihenés után újra edző cipőt húznak a sportolók

– Február 17-én indítjuk az évet egy saját programmal, a Battonya Barátság Kupával, ezt követi majd a Magyar Bajnokság, melyet március 3. és 4. között rendeznek meg Medgyesegyházán. Április elején a fővárosba utazunk a Spirit Open-re, de talán a legnagyobb kihívás április közepén vár ránk, ugyanis Szlovéniában, az Európa Bajnokságon mérettetjük meg magunkat – tudtuk meg Rádai Imrétől.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.