2019. október 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Baleset-megelőzési oktatás új módszerrel

Baleset-megelőzési oktatás új módszerrel

Beszélő robottal igyekeznek felkelteni a kisiskolások érdeklődését a közlekedési szabályok iránt a rendőrség baleset-megelőzési szakemberei Békés megyében.

Beszélő robot segítségével tart előadást a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója általános iskolásoknak. A robot először köszönti a tanulókat, majd hasznos tanácsokkal látja el őket. Olyan közlekedési szabályokat mond el, amelyek betartásával megelőzhetőek, elkerülhetőek a balesetek. A gyermekek az előadó segítségével pedig átismétlik a kerékpár kötelező felszereléseit, megbeszélték a leggyakrabban előforduló közlekedési jelzőtáblák jelentését.

Fontos, hogy a szülők ne engedjék el a gyermekeiket otthonról olyan kerékpárral, amelyen nincsenek működő világítások, jó állapotú prizmák. Gyalogosként és kerékpárosként is be kell tartani az elsőbbségadás, illetve a kanyarodás szabályait. A játékos tanórán a rendőrnő arra kérte a gyerekeket, hogy mindig legyenek figyelmesek, körültekintőek. Inkább álljanak meg és kérjék felnőtt segítségét, ha nem biztosak abban, hogy biztonságosan át tudnak menni az út túloldalára. Gyalogos-átkelőhelyen, ha nincs kerékpáros átvezetés, szálljanak le a bicikliről. Ha van átvezetés, akkor is alaposan nézzenek körül, mielőtt kihajtanak az útra. A robot bemutatja a forgalomirányító rendőr karjelzéseit is, a baleset-megelőzési előadó pedig elmagyarázza, hogy az adott mozdulatnál mit kell tenniük a gyermekeknek, ha gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek.

Az új oktatási módszert már ki is próbálták egy békéscsabai általános iskolában.

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.