2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Az üveghegyen is túl – Félmaraton Orosházán

Az üveghegyen is túl – Félmaraton Orosházán

Érdemes futócipőt húzni, hiszen november 11-én délután félmaratont rendeznek Orosháza belvárosában. Nevezni még két napig lehetséges, írjuk a részleteket.

Amit csak akarsz Orosházán – ez volt annak a pályázati kiírásnak a címe, amit Orosháza Város Önkormányzata és az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat hirdetett meg helyi fiatalok számára. A nyílt ötletpályázat nyertese Németh Réka Mercédesz lett, aki egy városi félmaratont programját álmodta meg.

A futóverseny eredetileg augusztus 6-án, vasárnap 10 órakor startolt volna Orosháza főteréről, azonban a városvezetés a tikkasztó melegre való tekintettel a félmaratont elhalasztotta. Az elmaradt versenyt november 11-én pótolják.

A versenyre nem csak profi futók jelentkezését várják, éppen ezért a távok tekintetében három lehetőség az adott: a bátortalanabbak és edzetlenebbek nevezhetnek a legrövidebb, 5km-es távra; a kicsit bátrabbak 10 km-t, a rendszeresen futók pedig 20km-es távra is nevezhetnek.

Az ötletgazda elképzelése szerint a távok görkorcsolyával is megtehetők.

A versenyhez előnevezést szükséges leadni, mely az uveghegyentulmaraton@gmail.com e-mailcímen tehető meg név, korosztály, a teljesítendő táv megjelölésével, illetve, fel kell tüntetni, hogy futva vagy körkorcsolyával teszi e meg a jelentkező a távot.

Korosztály tekintetében a 18 év alattiak gyermek kategóriában, a 18 és 50 év közöttiek felnőtt, az 51 év felettiek pedig senior kategóriában versenyezhetnek.

A verseny során az első három helyezettet díjazzák, illetve befutó érem is kiosztásra kerül.

Nevezni november 4-ig lehetséges, a fent említett e-mailcímen.

A program Orosháza Város Önkormányzata támogatásával és az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat közreműködésével jön létre.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.