2018. április 22. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Az őszi szünetben is jár az ingyen ebéd a gyerekeknek

Az őszi szünetben is jár az ingyen ebéd a gyerekeknek

Ha szülők igénylik, a jövő heti őszi szünet során is részesülhetnek az ingyenes étkezésben a nebulók. Írjuk, mit kell tenni ehhez.

Az iskolákban hétfőn kezdődő őszi szünetre a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családokban a szülők igényelhetik gyermeküknek a szünidei étkeztetést. A szülőknek a helyi önkormányzat jegyzőjénél kell igényelniük a napi egyszeri ingyenes meleg ételt biztosító ellátást – adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mint írták, akik nem tudják, miként nyújtsák be a kérelmet, a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatnál kérhetnek segítséget.

Idén mintegy 6,67 milliárd forintot különített el a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre. A szaktárca közleménye szerint az erre a célra fordított összes forrás 2010 óta csaknem a háromszorosára emelkedett, és minden eddiginél több, félmillió gyermek étkezik most ingyen. Jövőre már 79 milliárdot fordít a kormány gyermekétkeztetésre.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Folytatódik a toborzás Dél-Békésben is

A következő napokban rendezvényen, bevásárlóközpontban és is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.