2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Az év praxisa – 2018-ban újra indul a szavazás

Az év praxisa – 2018-ban újra indul a szavazás

Idén is lehet szavazni az év háziorvosára a Kárpát-medencében. Az ajánlások május 10-ig küldhetők be.

Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezéssel az idén is pályázatot hirdetett a magyarországi, illetve a határon túli magyar háziorvosok, illetve elsősorban az őket ajánló betegek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma – közölte Szentes Tamás, a tárca országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára.

A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években, vagyis helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.

A pályázat menete a korábbi évekhez hasonló.

A nyolcadik éve meghirdetett pályázathoz kapcsolódó evpraxisa.hu című honlapon a betegek ajánlhatják háziorvosukat, majd szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra – közölte Szentes Tamás.

Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet, és a praxist díjazzuk! Kérjük, történetük minimum 15 – 20 mondatból álljon/ hosszabb lehet, rövidebb nem/  az egymondatos jelöléseket nem tudjuk elfogadni! Orvosukat, illetve, a praxisában dolgozó nővéreket értesítjük arról, hogy szerepelnek portálunkon, kérjük, ne feledkezzenek meg adataikról!  Ajánlásuk akkor érvényes, ha  megkapjuk az orvos és a nővér pontos nevét, a praxis e-mail címét,  a rendelő  címét és telefonszámát is! – írják a kiírásban a pályázat honlapján. 

A tavalyi évben a zsűri döntése alapján a legjobb 10 hazai háziorvos közé jutott dr. Fodor Zsuzsanna, aki neurológus-háziorvosként praktizál Pusztaföldváron. 2014-ben pedig Dr. Dani Győző, orosházi háziorvos érdemelte ki Az év praxisa a Kárpát-medencében díj második helyezését.

B. Király Györgyi, a projekt vezetője az MTI-nek tett nyilatkozatában közölte: a betegek május 10-ig ajánlhatják egy rövid történet megírásával a háziorvosukat.

Az írások alapján az Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár vezette tíztagú zsűri kiválasztja azt a tíz-tíz magyarországi, illetve határon túli háziorvost, akikre szavazhatnak a betegek, május 20-tól június 2-ig. A nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásának köszönhetően – ismertette a pályázat menetét a projektvezető.

Az elmúlt évben 90 ezren szavaztak a háziorvosokra, és egy-egy orvos támogatása ügyében komoly közösségi összefogás alakult ki – mondta B. Király Györgyi.

Az ajánlások ide kattintva tehetők meg.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.