2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Az áfabevallók figyelmébe

Az áfabevallók figyelmébe

Októbertől új listával bővül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapja. A hivatal ugyanis közzéteszi azon adózók adatait, amelyek áfa-bevallásukat több mint két egymást követő, rájuk irányadó bevallási időszakon keresztül nem nyújtották be a NAV-hoz. Akik nem szeretnének a mulasztók listáján szerepelni, mihamarabb pótolják elmaradásukat.

Az adózás rendjéről szóló törvény írja elő az általános forgalmiadó-bevallás benyújtását elmulasztók adatainak nyilvánosságra hozatalát a NAV honlapján. Az adatokat első alkalommal a szeptember 20-ai áfa-bevallási határidőt követően helyezi ki a hivatal. Azon gazdálkodók adatai (név, illetve elnevezés, lakóhely, székhely, telephely, adószám) jelennek meg az internetes felületen, akik a rájuk irányadó – havi, negyedéves vagy éves – áfa-bevallási kötelezettségüknek több mint két egymást követő bevallási időszakon keresztül nem tettek eleget.

Az adatbázis a vállalkozásoknak hasznos információval szolgálhat, hiszen ellenőrizni tudják, hogy üzleti partnereik eleget tesznek-e áfa-bevallásuknak.

Érdemes tehát odafigyelni, és pótolni az esetleges elmaradásokat, így elkerülhető az adóhivatal honlapján való közzététel – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhivatal.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.