2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Átadták az integrált szolgáltató központot
Dr. Turcsán Zsolt és Simonka György az integrált szolgáltató központ átadásán.

Átadták az integrált szolgáltató központot

Mezőkovácsházán, szerdán ünnepélyes keretek között átadták az integrált szolgáltató központot. Mezőkovácsháza önkormányzata és a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt pályázaton nyert támogatási forrást a tervei megvalósítására. A beruházáshoz 130 millió 11 ezer 250 forint támogatást kapott a város és a kistérség.

Az új intézményt a Fáy utca 30-32 szám alatt építették fel, az idősek napközije mellett.

Az épületbe a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti- és támogató szolgálat költözik. Ezeket a feladatokat eddig a település más pontjain látták el.

–          Olyan beruházás készült el, amely űrt tölt be Mezőkovácsháza életében – mondta az átadási ünnepségen Jancsó Ottó, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása alelnöke.

Dr. Turcsán Zsolt, Mezőkovácsháza polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a beruházás megvalósításában. Külön kiemelte Simonka György országgyűlési képviselőt, akinek a tevékenysége révén elindulhatott a projekt.

Az integrált szolgáltató központ építése az elmúlt év őszén kezdődött, egész télen zajlott és április végére készült el a beruházás.

Tolnai Péter, a megyei közgyűlés térségi tanácsnoka hangsúlyozta, az épület az összefogás szimbóluma. Míg korábban Dél-Békésre nem voltak jellemzőek a szalagátvágások, addig mára számos új beruházás valósulhatott meg a térségben. Tolnai Péter kiemelte, mivel a térség lemaradott, ezért minden fejlesztésre nagy szükség van.

A beruházás két komponensből állt: az épület megvalósításából, valamint eszközberuházásból. Új bútorokat, számítástechnikai- és multimédiás eszközöket, kerékpárokat, mobiltelefonokat is vásároltak, amelyekből a medgyesegyházi és a battonyai szociális intézmények is részesültek.

Mint elhangzott, az integrált szolgáltató központ konzultációk, fórumok helyszíne is lesz, hiszen a kistérségben dolgozó szociális szakemberek jószerével egyszemélyes „intézményként” tevékenykednek, az új intézmény révén nagy segítséget kaphatnak munkájuk végzéséhez.

Az új épületet Simonka György országgyűlési képviselő és dr. Turcsán Zsolt, Mezőkovácsháza polgármestere adták át.

Fotó: Balog Attila

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.