2018. február 25. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Aktívan a Bázisiskolában

Aktívan a Bázisiskolában

Október első dél-békési véradásának a Hunyadi adott otthont, mint Bázisiskola. A felnőttek mellet a legbátrabb diákok is segítettek beteg embertársaikon.

Ahogyan arról korábban már írtunk, október első felében a dél-békési középiskolában nyílik lehetőség a véradásra, elsőként a Hunyadi János Középiskolában, ahol hétfőn rendeztek kiszállásos véradást a mezőkovácsházi a Vöröskereszt ifjúsági szervezetének önkéntesei.

A Bázisiskolában negyvenketten nyújtották segítő karjukat, ebből tizennégyen új véradóként, ők mindannyian az intézmény – már nagykorú – legbátrabb fiataljai.

Az ifjúság előtt példával járva Priskin Ferenc is vért adott. Sok beteg gyógyulását segítette már, ismét meghallotta a hívó szót, immáron századjára, így örömmel köszönthették a 100-ik véradása alkalmával.

A Hunyadi János Középiskolában, mint Vöröskeresztes Bázisiskola, valamint Véradóbarát Munkahely évek óta nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél több alkalommal, minél több embert toborozzon a Magyar Vöröskereszt véradásaira, egyben helyet is biztosítva a rendezvénynek.

Fotó forrása: Magyar Vöröskereszt Mezőkovácsházi Területi Szervezete

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

A Nyíradonyt fogadja az ONKC

A tavasszal jól rajtoló Nyíradony látogat Orosházára szombat este. Hazai pályán nem lehet más célja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.