2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / A víz és a fenntartható fejlődés

A víz és a fenntartható fejlődés

Ma, március 22-én ünneplik világszerte a Víz Világnapját. 2015-ben a világnap kiemelt témája a víz és a fenntartható fejlődés.

Ezen a napon 1994 óta ünnepeljük a Víz Világnapját, melyet 1992-ben kezdeményeztek a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián. A víz fontosságára és megbecsülésére világszerte szeretnék felhívni a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét is. A világnapnak minden évben más-más témát neveznek ki. Korábban kapcsolódott már ehhez a naphoz az energia (2014), az élelmiszerbiztonság (2012), a határon átnyúló, közös lehetőségek (2009), illetve a kultúra (2006) is. Idén a Víz Világnapját a fenntartható fejlődéssel kapcsolják össze, azaz kiemelt figyelmet kap a víz felhasználásának olyan módja, mely által élhető jövőt teremthetünk a következő generáció számára is.

Az egész országban szerveznek a világnaphoz kapcsolódó programokat, akciókat, melyekből a térségünkben is válogathatunk.

Az Alföldvíz Zrt., a régió legnagyobb víziközmű-szolgáltatója óvodás, általános- és középiskolás gyermekek, fiatalok részére szervez pályázatot. Március 31-ig még van lehetőség nevezni mind a rajzpályázatra, mind a szelfi pályázatra, melyekről bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

happy_het_logo1-300x230Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) március 23. és 27. között hatodik alkalommal hirdette meg a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programját az általános iskolák számára. Pályázni február 27-éig lehetett, és ahogy azt korábban megírtuk, idén rekordszámú iskola jelentkezett.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár az Orosháza-Gyopárosfürdővel közösen csatlakozott az egészséges vízfogyasztás népszerűsítő kampányhoz. Tizennégy év alatti gyermekek számára hirdettek játékot. Vízzel kapcsolatos feladatlapokkal várják a jelentkezőket a gyermekkönyvtárban, a feladatok kitöltéséhez pedig a fürdő által készített diasor nyújt segítséget. A leadási határidőt meghosszabbították, március 28., szombat lesz, sorsolni a rá következő héten fognak.

A tótkomlósi Rózsa Fürdő a családok számára szeretne kedvezni a Víz Világnapja alkalmából. Kedvezményekkel, illetve családi játszósarokkal ösztönzik a gyermekes felnőtteket, hogy vízközelben ünnepeljék a világnapot.

Nagy Mária

Fotó: illusztráció

Forrás: maviz.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.