2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / A Világkupáról is éremmel tértek haza a bothúzók

A Világkupáról is éremmel tértek haza a bothúzók

Moszkvában taroltak a dél-békési sportolók, Varga Fanni és Deli Tamás éremmel a nyakában térhetett haza, ilyenre még nem volt példa térségünkben. Rövid pihenés után Országos Bajnokságra készül a Deli Team.

Ahogyan arról korábban írtunk, a Bothúzó Világkupa győri fordulójáról haza térve célként tűzték ki maguk elé a dél-békési bothúzók a Világkupa moszkvai döntőjében való részvételt. A Magyar Szövetség a válogatott keretbe sorolta Nima Alexet, Varga Fanni Rebekát, Rajos Eriket és Deli Tamást is térségünkből, Klemm Richárd ezúttal egy húzódás miatt nem kockáztatott a versenyen, de edzője szerint végig hiányzott az összeszokott csapatból.

A napokban tértek haza a sportolók Oroszországból, ahol korábban már jártak néhányan, de érmet akkor nem tudtak hozni a Világkupáról. Ellenben most igen sikeres meccseket hoztak.

Rajos Erik juniorként küzdött a nívós felnőtt mezőnyben, de két rutinos orosz ellenfelét nem tudta legyőzni, viszont így is az előkelő ötödik helyen végzett. Nima Alex egy bravúros meccsen legyőzte a világbajnok 3. helyezett ukrán ellenfelét és ugyancsak az ötödik helyen zárt. Ezt követően Varga Fanni Rebeka „szállt ringbe”, a bothúzó lány révén világszenzációt láthatott az orosz közönség. Bangladesi, ukrán, orosz ellenfelét legyőzve egy igen rutinos orosz versenyzővel meccselt az ezüstmeccsen. Győrben Fanni simán kikapott, de itt esélyt nem adott neki, és 2:0-ra hozta a mérkőzést, ezzel pedig az összetett harmadik helyet is bezsebelte, amire ugyancsak soha nem volt példa.

– Ezzel a motivációval mögöttem én is odatettem magam. Először egy brazil versenyzőt győztem le, utána kikaptam egy rutinos Kirgiz ellenfelet, aki legyőzött, de agyban már a bronzmeccsre készültem. Egy fiatal, orosz versenyzőt sikerült 2:0-ra legyőznöm, így én is bronzérmet szereztem és az összetett harmadik hely is az enyém lett. Mondanom sem kell, mennyire büszke vagyok a csapatomra, eredményesen zárhatjuk az esztendőt – értékelt hírportálunknak Deli Tamás edző, versenyző.

Megtudtuk, csak rövid idő jut a pihenésre, hiszen a battonyai edzőteremben indul a felkészülés a jövő évi legfontosabb hazai versenyre, a februári Országos Bajnokságra, amit Látrányban rendez meg a Magyar Szövetség.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.