2019. május 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / A vállalkozások letelepítését segítik Pusztaottlakán

A vállalkozások letelepítését segítik Pusztaottlakán

A vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése – ezt a célt szolgálja a Békés Megyei Kitörési Pont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 450 millió forint uniós támogatás segítségével megvalósuló projektje. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló pályázat által ipari területet fejlesztenek Pusztaottlakán.

A TOP-1.1.1-15-BS1-2016-00008 számú „Ipari területek fejlesztése Pusztaottlakán” című beruházás az iparterületek alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére és az iparterület elérhetőségét segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésére fókuszál. A korszerűsítés mindemellett hozzájárul a községbe települni szándékozó cégek telephelyeinek fejlesztéséhez, az elérhetőségük javításához, továbbá a regionális és országos gazdaságélénkítő hatás kifejtéséhez, erősödéséhez.

A 450 millió forint európai uniós forrás segítségével megvalósuló projekt fő célcsoportját a termelő tevékenységet nyújtó, mikro- és kisvállalkozások jelentik, akik számára a településen korszerű infrastruktúrát kívánnak biztosítani a letelepedéséhez és a működéséhez egyaránt. A betelepülő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség Pusztaottlakán és a Mezőkovácsházi járásban egyaránt.

A 2017. július 5. és 2018. december 31. között megvalósuló fejlesztés hozzájárul a község gazdasági és társadalmi vonzerejének növeléséhez. Az oda betelepülő cégek új munkahelyet teremtenek a hátrányos helyzetben lévő térségben – tudtuk meg a projektgazda szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.