2018. január 17. szerda
Likefestoon / Aktuális / A TIPSOL akció Békés megyei eredményei

A TIPSOL akció Békés megyei eredményei

Békés megye útjain 688 tehergépkocsit és 12 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök. 

A „Tispol Truck & Bus” elnevezésű európai szintű akcióban, október 9-e és 14-e között Magyarországon is kiemelten ellenőrizte a rendőrség az autóbuszokat és a tehergépkocsikat. A rendőrök a balesetek megelőzése szempontjából rendkívül fontos szabályok, így a vezetési, illetve a pihenőidőre, a veszélyes áruk szállítására, a járművek műszaki állapotára vonatkozó előírások betartását vizsgálták. Az ellenőrzés emellett kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Békés megyében 688 tehergépkocsit és 12 autóbuszt ellenőriztek. Az autóbuszok esetében mindent rendben találtak, a tehergépkocsiknál 11 esetben tapasztaltak valamilyen jogsértést. Hat esetben műszaki hiányosság, egy alkalommal túlsúly miatt volt szükség rendőri intézkedésre. Két járműnél okmányokkal kapcsolatos, másik két tehergépkocsinál egyéb szabálytalanságot tárt fel az ellenőrzés. Azonnali közlekedési korlátozást három esetben kellett elrendelni. A vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírásokat az ellenőrzött sofőrök betartották, ittasság gyanúja egyiküknél sem merült fel.

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.