2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / A tét óriási, Dél-Békés nyugalmáról döntünk április 8-án

A tét óriási, Dél-Békés nyugalmáról döntünk április 8-án

Az április 8-ai választás tétje egyértelműen a bevándorlás, vagyis hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak – erről beszélt szerda este Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó Tótkomlóson. A dél-békési városban teltházas Lakossági Fórumot tartottak, melyen a térség országgyűlési képviselője, Simonka György elmondta, Dél-Békésben nyugalom és biztonság van, sőt, hamarosan évtizedes lemaradást pótolhatnak, azonban ez nagyban függ a választáson születendő eredménytől.

Országjárást indított a Fidesz-KDNP március 8-tól. A hónap végéig több mint 200 fórumon vesz részt mintegy negyven vezető politikus, képviselő. Március 21-én Dél-Békésbe ért az április 8-ai választással kapcsolatos Országjárás, 18 órától Tótkomlóson rendeztek Lakossági Fórumot, melynek vendége Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó volt. 2018 sorsdöntő év Európa és Magyarország biztonsága szempontjából – ez volt a szerdai esemény fő témája. Erről beszélt Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője is.

– Dél-Békésről fontos tudni, hogy rengeteg sebből vérzik, igazán hátrányos helyzetű térség, viszont van egy olyan pontunk, amiből igazán jól állunk, ez pedig a közbiztonság és a nyugalom. Ezt a közbiztonságot és ezt a nyugalmat szeretnénk megőrizni a jövőben is, a választásnak kimondottan az a célja, hogy ezt meg tudjuk-e tartani. Ez a biztonság köszönhető annak, hogy a rendőrség teszi a dolgát, az elmúlt évek tudtuk, és mai is tudjuk támogatni a polgárőröket, hogy a mentők, a határvadász zászlóaljak végzik a munkát. Határmenti térségként fontos tudnunk, hogy a határmentén nincsenek olyan problémák, melyeket a migráció okozna számunkra, ez azért is fontos, mert elöregedő a népesség, és az idősek fontosnak érzik, hogy éjjel nyugodtan aludhassanak, nappal pedig nyugodtan mehessenek el bevásárolni. Fontos ez a szülők számára is, hiszen csakis így tudjuk nyugodt szívvel elengedni iskolába, sportra a gyermekeinket – hangsúlyozza Simonka György.

Hozzátette, nemcsak a közbiztonság, hanem érdekérvényesítő képességük is megerősödött az elmúlt évek során, mint elhangzott, olyan forrásokat tudtak kilobbizni a térségnek, ami eddig még sosem történt meg. Több milliárdos intézmény- és útfejlesztés valósul meg.

– Talán a miénk az egyetlen olyan körzet, ahol minden óvoda és szinte minden iskola megújul, ahol olyan ütemben haladnak az útfejlesztések, amilyenre sosem számítottunk, sőt, álmodni sem mertünk erről. Ezért dolgoztuk ki a Calendula Tervet, melynek célja az is, hogy ott tartsuk a fiatalokat, illetve visszacsaljuk azokat, akik elmentek a nagyvárosokba, és családot szeretnének alapítani. Ehhez viszont minden téren megfelelő szolgáltatást kell számukra nyújtsunk, legyen szó egészségügyről, oktatásról, kultúráról és kikapcsolódásról, tehát bármiről. A tét nem kicsi, hiszen ha az ellenzék kerül kormányra, akkor lebontják a határzárat, meggyengül a közbiztonság és Dél-Békés újra mellőzött lesz. A megkezdett munkának folytatódnia kell, és 2018-tól egy olyan korszakváltást szeretnénk elindítani, melynek célkeresztjében a munka áll. Az a kérdés, hogy itt marad-e a 96 ezer dél-békési ember, és ha igen, milyen minőségben élhetjük majd az életet – ismertette a politikus a tétet, majd arra kért mindenkit, hogy akit ez motivál, szavazzon a nyugalomra, a Fideszre és rá.

A voksolásra kérte a jelenlévőket Bakondi György is, aki beszédében a migrációs folyamat hatásairól, a kormányzati intézkedésekről adott számot.

– A szilárd határvédelem az előfeltétele a nyugalomnak, de egyben alapja a szuverenitásnak és a belső biztonságnak is, hiszen ha nem tudjuk, hogy ki milyen célból érkezik az országunkba, akkor nehéz biztonságról beszélni. 2015 óta több mint 2,5 millión érkeztek Európába, melynek hatására látható módon romlott a közbiztonság Svédországban, Ausztriában és Németországban is, vagyis ahová beengedték a migránstömegeket. A mostani kampány kérdése, hogy bevándorló országgá válunk, vagy megőrizzük a magyarságunkat. Azt szeretnénk, ha sem a köztörvényes bűncselekmények során nem lennének olyan veszélyek, mint Nyugat-Európában, és azt szeretnénk, ha a gazdasági eredmények a biztonság vonalán tovább folytatódnának. Ehhez nemzeti összefogásra van szükség április 8-án – emelte ki a főtanácsadó.

A Természet Házában megrendezett programon több mint 220 térségi személy vett részt, telt ház volt Tótkomlóson.

Fotók: Gábriel János

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.