2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / A templom falai közt ünnepeltek a kovácsházi tehetségek

A templom falai közt ünnepeltek a kovácsházi tehetségek

A zeneművészetet állították fókuszba csütörtök este a kovácsházi diákok, akik pedagógusaik kíséretében koncertet adtak a helyi katolikus templomban a Zene Világnapja alkalmából, tovább őrizve ezzel a hagyományt.

1975. óta Yehudi Menuhin kezdeményezésre október elseje óta a Zene Világnapja az UNESCO Nemzetközi Tanácsának döntése alapján. Ezt a napon a zeneművészet legnagyobbjaira emlékeznek meg különböző kulturális programok keretében. Így tettek a mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának diákjai is, akik pedagógusaikkal közösen koncertet rendeztek, melynek a római katolikus templom adott otthont.

– Büszkék lehetünk a zene világában beavatottként, biztosan tájékozódó növendékeinkre, amelynek köszönhetően maradandó zenei élményben lehetett része a szülőknek, nagyszülőknek és a zenekedvelő vendégeknek egyaránt – emelte ki Havancsák Piroska intézményvezető.

A diákok előadásában Kmetykó László, Fehér Gábor, Szakács József, Hevesi Imre, Demény Lajosné zenepedagógusok működtek közre, akik nap, mint nap elhivatott pedagógiai munkával csiszolják a kovácsházi gyermekek tehetségét.

Az iskola zenepedagógusai és növendékei mellett a templom Árpád-házi Szent Margit kórusa, dr. Búvár Istvánné vezetésével formálta meg a muzsika hangait.

 

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.