2018. augusztus 14. kedd
Likefestoon / Aktuális / A szolidaritás jegyében – Egy este a hajléktalanokért

A szolidaritás jegyében – Egy este a hajléktalanokért

Orosháza Város Önkormányzata, és a Segítő Gondoskodás Alapítvány október 13-án, pénteken immáron 14. alkalommal rendezi meg az Egy este a hajléktalanokért elnevezésű eseményt Orosházán, az Árpád-kertben. A rendezvény hagyományosan a szolidaritás jegyében zajlik idén is.

A pénteki rendezvényen lehetőség nyílik arra, hogy közelebbről megismerjük a hajléktalanság nehézségeit, illetve a szálló működését. Az ott dolgozó szakemberek kötetlen beszélgetés keretében mutatják be az intézmény feladatkörét, az ott lévő szolgáltatásokat és a szakmai munkát. A szálló életét képkiállítással keretében is megtekinthetik az érdekelődők.

– Orosházán hagyományosan október egyik péntekjén tartjuk meg rendezvényünket, az „Egy este a hajléktalanokért” címmel. Az esemény a város adottságaiból fakadóan főleg a lakosság tájékoztatását szolgálja a hajléktalanokkal való szolidaritás mellett. A hajléktalanszálló szakemberei ilyenkor személyesen, kötetlen beszélgetés formájában tájékoztatják a város polgárait a hajléktalanság nehézségeiről, a fedél nélkülieket télen érintő veszélyekről, illetve bemutatják a hajléktalanszálló szolgáltatásait és az ott végzett szociális munka tartalmát az arra fogékony polgárok számára. – tájékoztatott a rendezvényről Orovecz Sándor intézményvezető.

Az Árpád-kertben 18 órától kezdődő programon fellépnek saját műsorszámmal a szálló dolgozói és ellátottjai is, továbbá zenés irodalmi összeállítást hoznak a Táncsics gimnázium diákjai, de lesz tűzzsonglőr bemutató. A program a Klubb zenekar koncertjével zárul.

Az est folyamán különböző egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a kilátogatók, továbbá tájékoztatót tart munkájáról a Vöröskereszt illetve a Mi-Értünk egyesület.

A rendezvény ideje alatt süteménnyel, fánkkal, forró teával, zsíros kenyérrel kínálják az érdeklődőket.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.