2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / A sport nélkül nem tudnám elképzelni az életem

A sport nélkül nem tudnám elképzelni az életem

Mezei Nikolett és a takewon-do szerelme tíz évvel ezelőtt kezdődött, a minap pedig már a világ legjobbjai között üdvözölhettük, Dublinban léphetett a világbajnokság dobogójának legfelső fokára. Hogy ezek után maradt-e még célkitűzés a tarsolyában, arról hírportálunknak számolt be, illetve a verseny kapcsán is megosztott részleteket.

Először az USA versenyzőjét győzte le, bejutva így a legjobb tizenhatba, ezt követően a hollandokat maga mögé utasítva a top nyolcba lépett, ezt követte a norvég versenyzővel való küzdelem, mely szintén sikerrel zárult, így már a legjobb négy között üdvözölhették, majd az orosz ellenfelet is leküzdve döntőbe jutott, ahol legyőzve az ír sportolót aranyérem került a nyakába – számoltunk be a minap Mezei Nikolett világbajnoki győzelméről hírportálunkon.

A battonyai sportoló számos versenyen bizonyított már, az Európa Bajnok címet is magáénak tudva lépett szőnyegre Dublinban a világ legjobbjai ellen két hete, majd vált ő maga is azzá. A világbajnokságról, a sportról, valamint a világbajnoki címet követő „hova továbbról” kérdeztük Nikit.

– A -65kg ifjúsági küzdelem kategóriában szereztem aranyérmet, elképesztő érzés volt a dobogó legfelső fokára állni. Már magát a válogatottságot is kiváltságnak éreztem, persze cél volt éremmel haza térni, mégis meglepetésként a világbajnoki cím. Tartottam a versenytől, hiszen a kategóriában én voltam a legfiatalabb, ez még inkább fokozza az elégedettségemet és az örömömet – nyilatkozta hírportálunknak hatalmas mosollyal az arcán a fiatal tehetség.

Niki azt mondja, a siker érdekében számos kihívást kellett leküzdeni, a heti három edzést pedig ötre növelték, de megérte.

– Amellett hogy magaménak tudhatok egy világbajnoki aranyérmet, új barátokat szereztem, mely szintén jelentős az életemben, épp úgy, mint azok a tapasztalatok, amiket a verseny által kaptam. Rájöttem mi az, amiben még inkább fejleszteni kell technikámat – részletezi.

Még a világbajnoki cím után sincs megállás, további versenyeken szeretne bizonyítani a kilencedik osztályos diák, illetve legnagyobb célja a 2019-es világbajnokságon való részvétel.

– Amíg csak lehetőségem van rá, folytatni szeretném, hiszen sport nélkül nem tudom elképzelni az életemet. A mozgás mindenkinek kell, hiszen ez pluszt ad a mindennapokban, és segít átvészelni a felmerülő nehézségeket nap, mint nap, sőt, új barátokat kaphatunk és egy teljesen más közösségnek lehetünk részesei – osztotta meg gondolatait hírportálunkkal Nikolett, akitől azt is megtudtuk, mindezeken túl a sport, vagyis a taekwon-do fegyelemre tanít.

Mezei Nikolett és a taekwon-do szerelme tíz évvel ezelőtt kezdődött, a fiatalt a sportág összetettsége és sokoldalúsága fogta meg leginkább. Nikinek idén tavasszal kiváló teljesítményéért Battonya Város Önkormányzata „Az Év Sportolója” kitüntetést adományozta.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.