2018. szeptember 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / A pályaválasztásban segít a Hunyadi

A pályaválasztásban segít a Hunyadi

Saját, illetve más iskolák diákjainak is segít pénteken a Hunyadi János Középiskola. Az idősebbek Pályaorientációs Napon vesznek részt, míg a környező települések 7. és 8. osztályos nebulóit nyílt nappal várják. Érdemes élni a lehetőséggel.

„A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van” – Ezzel a Bob Dylan idézettel hirdet Pályaorientációs Napot a mezőkovácsházi középiskola október 13-án 9 órától.

A program keretében leginkább a végzős hunyadisoknak szeretnének segíteni, de a fiatalabbaknak is irányt kívánnak adni. Lesz „Tűzoltó leszel s katona” (Belügy – Honvédelem – Katasztrófavédelem – Közigazgatás) című előadás, pályaorientációs gyakorlat, egyetemi hallgatók mesélnek majd az egyetemi életről, az informatikusok a vállalkozások világáról, míg a felsőoktatási intézmények képviselői a képzésekről.

Bemutatkozik majd a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, a békéscsabai Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, a szegedi PC Trade Systems Kft., a Szent István Egyetem Békéscsabai Campusa, a Kodolányi János Főiskola, illetve jelen lesz a Járási Hivatal Munkaügyi Osztálya is.

Ezen a napon azonban nemcsak a már hunyadis diákok kapnak segítséget, hanem a környék általános iskolásai is, akiknek 8 órától nyílt napot tartanak. Az érdeklődők betekintést nyernek a tanórákba, szórakoztató műsorokon vehetnek részt, megtekinthetik a kollégiumot és az iskolában zajló alapfokú művészeti oktatást is.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.