2018. október 20. szombat
Likefestoon / Aktuális / A mézfogyasztást népszerűsítették Békéssámsonon is

A mézfogyasztást népszerűsítették Békéssámsonon is

A helyi termelők közreműködésével, valamint az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére a dél-békési iskolában is Mézes Reggelit tartottak a napokban. Az alsó tagozatos nebulók kóstoltak, filmet néztek és kvízjátékon vettek részt.

Bár több mint kétszeresére – évente fejenként 70 dekagrammra – emelkedett az elmúlt években Magyarországon a mézfogyasztás, még mindig lényegesen elmarad az 1,7 kilogrammos európai uniós átlagtól, ezért Európai Mézes Reggeli címen programot indítottak, melynek célja felhívni a figyelmet a magyar méz fontosságára, valamint az egészséges életmódra – osztotta meg a napokban a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor hozzátette, idén negyedik alkalommal 600 – a tavalyinál 20 százalékkal több – iskolában rendezik meg a programot. Több mint százezer gyermek ismerkedik ezen a napon a méhészettel, annak jelentőségével és kóstolhat mézet, valamint mézből készült édességeket – írj az MTI.

Több térségi általános iskola mellett a Békéssámsoni Általános Iskola is részesült a programban, az intézmény alsós diákjai falatoztak az édes reggeliből.

– A program célja volt felhívni a figyelmet arra, hogy az egészség szempontjából mennyire fontos a méz, illetve, hogy már gyermekkorban tudatosítsuk a jó étkezési szokásokat. Az esemény lebonyolításban közreműködtek a helyi méhészek: Diós Lászlóné, Czékmán Renátó és Jó Gábor – tudtuk meg az intézményvezető, Nagy József beszámolójából.

A tájékoztatás szerint a kóstolással, filmvetítéssel, tájékoztatással, kvízjátékkal színesített rendezvényt az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hirdette meg.

Az Európai Mézes Reggeli program Szlovéniából indult, a kezdeményezéshez Magyarország 2014-ben csatlakozott.

Fotók forrása: Békéssámsoni Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.