2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / A megye már döntött, újabb pályázatok járhatnak sikerrel

A megye már döntött, újabb pályázatok járhatnak sikerrel

Több mint 19 milliárd forint összértékű pályázatról hoztak javaslatot szerdán a Megyeházán, számos térségi pályázat kaphat zöld utat, amennyiben a hatóság is jóváhagyja azokat.

Október 18-án ismét zárt ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottsága, melynek tagjai a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott pályázatok túlnyomó többségéről hozott döntést. Az önkormányzat beszámolója szerint a beérkezett 25,8 milliárd összegű, 189 támogatási kérelemből 156 pályázatot pozitív döntésben részesítettek, ezek összege 19,2 milliárd forint, míg 33 támogatási kérelmet elutasítottak 6,6 milliárd forint értékben.

Tótkomlóson és Mezőkovácsházán például ipari park jöhet létre, Medgyesbodzáson, Dombiratoson és Mezőhegyesen piacteret alakíthatnak ki, Almáskamaráson és Lőkösházán az önkormányzat épülete újulhat meg, míg Csanádapácán az óvodát renoválhatják, amennyiben a szerdai javaslatokat az Irányító Hatóság támogatja.

Cél, hogy év végéig valamennyi pályázat esetében döntés szülessen, majd a támogatási szerződések aláírása után elindulhasson a megvalósítás.

Fotó: Zentai Péter

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.