2019. november 19. kedd
Likefestoon / Aktuális / A Medgyesegyháza is búcsúzott

A Medgyesegyháza is búcsúzott

A Megye III. osztályban éllovas Medgyesegyháza az első osztályban listavezető Kondorost fogadta szerdán, a labdarúgó Magyar Kupa megyei küzdelmeinek negyeddöntőjében. A hazaiaknak nem sikerült a bravúr és sima vereséget szenvedtek.

Négy dél-békési együttes jutott el a Magyar Kupa Békés megyei viadalának negyeddöntőjéig. A Kunágota és a Lőkösháza múlt hét szerdán búcsúzott, egyedül a Mezőhegyes vette sikeresen az akadályt és ott van az elődöntőben. Rajtuk kívül még egy térségi gárdának, a Medgyesegyházának volt némi esélye a továbbjutásra, mivel május 6-án léptek pályára. Az előjelek meglehetősen baljósak voltak, ellenfelük a Megye I. osztályt magabiztosan vezető Kondorosi TE legénysége volt.

Medgyesegyháza SE 2–6 Kondorosi TE

Medgyesegyháza, 150 néző

Gólszerzők: Varga, Takács, illetve Klimaj 3, Miklya, Lakatos, Harangozó

Az első félórában a hazaiak igyekeztek megnehezíteni a két osztállyal magasabb szinten listavezető vendégcsapat dolgát. A kondorosiak Miklya büntetőjéből jutottak előnyhöz a 20. percben, amire 10 perccel később érkezett a válasz Takács találatával. Ekkor ritmust váltott a zöld-fehér alakulat, amely néhány perc leforgása alatt két gólos előnyt szerzett a második félidei folytatásra.
A szünet után is lendületben maradt a Kondoros, Klimaj mesterhármasa révén magabiztosan jutottak túl a lelkes, szervezett és helyenként jól játszó medgyesieken. A házigazdáknál szintén akadt egy átlagon felüli produkció, a 18 esztendős Takács Márk Csaba jóvoltából, aki a 74. percben némileg kozmetikázott az eredményen.

Ezzel a Medgyesegyháza is kiesett, így a legjobb négy között mindössze egy csapat, a Mezőhegyes képviseli Dél-Békést. Rajtuk kívül a Sarkad és a Füzesgyarmat vannak még versenyben, akikhez szerdán csatlakozott a Kondorosi TE.

Juhász Ádám

Fotó: Kondorosi TE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.