2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / A második nyelvvizsga árát is visszatérítik

A második nyelvvizsga árát is visszatérítik

A mintegy 34 500 forintos támogatásban a sikeres, 35 év alatti vizsgázók részesülnek majd. Cél, hogy a magyar fiatalok nyelvtudása minél többrétű legyen.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy januártól azok a 35 év alatti fiatalok, akik sikeres nyelvvizsgát tesznek a következő esztendőtől, visszakapják a vizsgájuk árát. Azonban egy újabb kormánydöntés szerint azok is visszakapják a díjat, akik második nyelvvizsgájukat végzik el, ösztönözve ezzel a nyelvtanulást és azt, hogy a magyar fiatalok minél több nyelvet beszéljenek.

A család- és ifjúságügyért, illetve nemzetközi ügyekért felelős államtitkár beszámolója szerint a támogatás mértéke legfeljebb 34 500 forint, ezzel is csökkentve a családok a terheit. Novák Katalin elmondta, fontos cél, hogy minél több versenyképes tudással rendelkező, erős öntudatú magyar fiatal legyen.

Kiemelte, évente több mint 14 milliárd forint európai uniós és hazai forrást fordít a kormány a magyar fiatalok mobilitására, ami 17 ezer magyarországi és ezer határon túli magyar fiatalt érint. Sőt, szeretnék elérni 2023-ra, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatók 20%-a legalább három hónapos, de minimum 15 kredit értékű külföldi tanulmányúton vegyen részt.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.