2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / A legerősebbek közt a dél-békési csapat

A legerősebbek közt a dél-békési csapat

HSMA Erős Emberek Nemzetek Kupája – program, mely elképesztő erőt, akaratot és kitartást követelt, még a legerősebbektől is. Három csapat mérte össze erejét pénteken Mezőhegyesen, a dél-békési fiúk második helyen végeztek leelőzve a holland gárdát. Több mint négyszázan látogattak ki a programra, a nézők találkozhattak Darázs Ádámmal, Növényi Norberttel és Nagy Péterrel is. Minden esély megvan rá, hogy jövőre is a térségi városban rendezzék meg a versenyt.

Kamionhúzás, üllőpakolás, kerékforgatás, és lengősúly-koffer-izlandi kereszt cipelés – többek közt ilyen embert próbáló feladatokkal kellett megküzdenie a pénteken 15 órakor versenybe szálló csapatoknak Mezőhegyesen a HSMA Erős Emberek Nemzetek Kupája keretében. Az elképesztő erőt, akaratot és kitartást követelő vetélkedőt Darázs Ádám, a HSMA – Magyar Erős Ember Szövetség elnöke vezette, aki úgy véli, nagyon jó hangulatú verseny részesei lehettek mind a ringbe szállók, és mind pedig a nézők.

– Jó érzéssel töltött el, hogy ennyien eljöttek megtekinteni a küzdelmet, ezért szeretek Dél-Békésbe járni, hiszen ott mindig nagy érdeklődés övezi ezt a sportágat. Végig szurkoltak a nézők, természetesen a legtöbb tapsot a dél-békési együttes kapta. Úgy vélem, nagyot küzdöttek a fiúk önmagukkal, és egymással egyaránt, sőt, a meleg tovább fokozta a kihívást. Igyekeztünk a szervezőkkel látványos és dinamikus feladatokat adni, a nagyérdemű tetszését a hordódobálás, illetve az üllőfeltétel nyerte el leginkább, az utóbbit csak a magyar I. csapat tudta teljesíteni. Továbbra is nyitottak vagyunk Mezőhegyes felé, minden esély megvan rá, hogy a jövő évi vetélkedőt is ott rendezzük meg, bízva abban, hogy egyre többen kapnak majd kedvet akár a versenyzéshez, vagy magához a sporthoz – nyilatkozta a Likefestoonnak Darázs Ádám.

dscn5024Pénteken három csapat mérte össze tudását, ugyanis a szerb és a bolgár gárdának is az utolsó pillanatban kellett lemondania a részvételt, azonban a holland fiúk megmutatták erejüket és helytállásukat, a harmadik helyen végeztek, míg a dél-békési fiatalokból álló együttes a második, a magyar I. csapat pedig az első helyre „küzdötte” be magát. Az esemény főszervezője, Rajos István azt mondja, ugyan a mérkőzés felénél már eldőlt, az első hely, azonban a térségi csapat szépen megelőzte a hollandokat, akiket egyébként sokan esélyesnek tartottak a nyerésre.

– Hatalmasat küzdött Dél-Békés gárdája, mindannyian büszkék lehetünk rájuk, hiszen reményen felüli teljesítmény nyújtottak, ezzel megelőzve Hollandia csapatát. A versenyzők szerint a legnagyobb kihívást a helyi hagyományokra épülő répaszedőgép kerekeinek forgatása és az üllő pakolása jelentette. Úgy vélem, a pénteki programok nagyon jól kiegészítették egymást, Mezőhegyeshez és a helyszínhez méltó versenyt tudtuk szervezni, melynek fővédnökségét felkérésünkre elvállalta a térség országgyűlési képviselője, Simonka György. Több mint négyszázan ellátogattak a rendezvényre, a sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még ma is többen megállítanak az utcán, és gratulálnak az eredményekhez, a szervezéshez. Olyan lökést kaptam, hogy már csak kötelességből is meg kell rendezni jövőre is a versenyt városunkban – értékelte a nem mindennapi programot Rajos István.

Mezőhegyes alpolgármestere azt mondja Darázs Ádám, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, és a nemrégiben hazatért Nagy Péter súlyemelő személye is meghatározó volt a szeptember 9-ei eseményen, a sportemberek végig jelentek voltak és figyelemmel kísérték az izzasztó mérkőzést.

A pénteki program kiegészítő elemeként az érdeklődő mezőhegyesiek és a programra kilátogatók ingyenesen betekinthettek a dél-békési életmódklubokba is – foci, csikung, kettlebell, önvédelem, asztalitenisz és aerobik foglalkozásokon vehettek részt. Sokan csatlakoztak és próbálták ki ezen mozgásformákat szakképzett edzők irányításával.

dscn4913

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.