2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / A kovácsházi tűzoltók is részesültek a támogatásban

A kovácsházi tűzoltók is részesültek a támogatásban

A dél-békési tűzoltó-parancsnokság folyamatosan fejlődik, nem rég új gépjárművel gazdagodtak, míg a napokban ágyakat kaptak kényelmük szolgálatáért.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése úgy döntött, hogy költségvetésében minden évben elkülönít egy keretet, melyből egy-egy megyei járásban a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját, eszközbeszerzését segíti. Múlt évben a szarvasi mentőállomáson működő „04 az Életért” Alapítvány gyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy egy Lifepak 15 EKG-defibrillátor készüléket vásárolhassanak. A kezdeményezés mellé állt több vállalkozó és cég, valamint a megyei önkormányzat is, így sikerült beszerezni a 7,9 millió forint értékű eszközt.

Idén Simonka György országgyűlési képviselő javaslatára a keretből a mezőkovácsházi tűzoltók is részesültek. A támogatásból a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományának tizenhárom modern, strapabíró ágyat sikerült vásárolni, amelyekkel a munkahelyi kényelmet növelik.

Továbbá forrást kapott a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége, tevékenységük ellátásához technikai eszközök beszerzését kérték, így a megyei önkormányzat támogatásából egy laptopot és két elektromos kerékpárt vásároltak.

Fotó: Zentai Péter

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.