2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / A kifizető új, de a nyugdíj változatlan időpontban érkezik

A kifizető új, de a nyugdíj változatlan időpontban érkezik

Novembertől az Államkincstár a felelős a nyugdíjkifizetésekért a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében. Aggodalomra semmi ok, továbbra is a megszokott menetrendben érkeznek majd a nyugdíjak.

A nyugdíjkifizetéseket érdemben nem érinti, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a kifizetéseket. A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert – írja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. Az intézet felkészült a feladatra, sőt, a magas színvonalú technikai feltételek egyaránt rendelkezésre állnak, tehát változatlan menetrendben történnek majd meg a nyugdíjkifizetések.

A postai kézbesítés november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg a bankszámlára történő átutalás esetében november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.