2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / A járás után a megyét hódíthatják meg

A járás után a megyét hódíthatják meg

A közelmúltban rendezték a Békés Megyei Önkormányzat által meghirdetett vetélkedő járási döntőjét többek között Mezőkovácsházán és Orosházán is. A területi győztes diákcsapatok a megyei döntőben is számot adhatnak tudásukról.

Február elején megyeszerte a Békés Megyei Önkormányzat kiírásában az Érték-mérő verseny járási döntőit rendezték. A Mezőkovácsházi járásban a kunágotai Bereczki Máté Általános Iskola és a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola csapatai teljesítettek legeredményesebben.

Az Orosházi járási döntőben a Békéssámsoni Általános Iskola és a Gyulai Szakképző Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának csapata volt a legfelkészültebb.

A Békés Megyei Önkormányzat felhívásának célja, a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének értékei kapcsán. A többfordulós kiírás első körében helyi, iskolai versenyeket bonyolítottak le, majd ezt követte a járási forduló. A megyei döntőt egy későbbi időpontban, előreláthatólag február második felében rendezik.

Betkó Tamás Dávid

Fotók forrása: Zalai Mihály facebook

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.