2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / A hazai élmezőny Mezőhegyesen

A hazai élmezőny Mezőhegyesen

Szombaton rendezték meg a Fekvenyomó Magyar Bajnokságot Mezőhegyesen, a megmérettetésre az ország minden részéről több mint száz versenyző érkezett. Kiváló rendezésű program volt.

December 5-én Mezőhegyes adott otthont a Női, Férfi, Ifjúsági-, Junior-, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, ahol a Magyar Erőemelő Szövetség igazolt versenyzői indultak „csatába”a bajnoki címekért. A versenyigazgatók Rajos István, Mezőhegyes alpolgármestere, és Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke voltak, a technikai igazgatásért Mizsér Péter, a Magyar Erőemelő Szövetség főtitkára ügyelt. A megmérettetésen részt vett Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke is, akitől megtudtuk, a bajnokságra hazánk minden részéről érkeztek erőemelők, létszámuk a százat is meghaladta. A versenyzőket nyolc nemzetközi bíró értékelte.

Miért épp Mezőhegyesen rendezték meg a fekvenyomó bajnokságot? Erre Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke adott választ.
-Régóta jó kapcsolatban vagyunk Rajos István alpolgármesterrel, és úgy gondoltuk, térségünknek is szüksége van arra, hogy a sportágat népszerűsítsük, hiszen rengeteg a tehetséges fiatal – emelte ki a Toldi SE elnöke.

Mezőhegyes alpolgármestere megerősítette, szüksége van Dél-békésnek arra, hogy az erőemelés, mint sportág, ismertté váljon, és kellő figyelmet fordítsunk arra, ezért is adtak szívesen otthont a bajnokságnak.
DSC00098– Úgy gondolom, az erőemelésnek van jövője Mezőhegyesen és a térségben is – hangsúlyozta Rajos István, aki egyébként hosszú évek után ismét megmérette magát a versenyen és zárt bronzéremmel, ezzel is példát mutatva a fiataloknak.

Komoly küzdelmet hozott a magyar bajnokság, ifjúsági, junior és masters korcsoportban mérték össze tudásukat az ország legjobb fekvenyomói. A Toldi SE versenyzői számos éremmel gazdagodtak, eredménylistájukat ide kattintva találják. Az összesített lista pedig itt olvasható.

Kiss Anna

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.