2018. október 20. szombat
Likefestoon / Aktuális / A Csanád Vezér is korszerűsíthet Kovácsházán

A Csanád Vezér is korszerűsíthet Kovácsházán

20 millió forintos támogatás segítségével léphet egyet előre a mezőkovácsházi általános iskola, az igazgató szerint a hátrányos helyzetű térségben az intézmény infrastrukturális környezetének korszerűsítése jelentős feladat. A munkálatok már elkezdődtek.

Az elmúlt 30 év legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik, eddig csaknem 100 milliárd forintból félezer iskolában volt fejlesztés és a következő években újabb félezer iskolában lesz – jelentette be a napokban az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán beszámolójából kiderült, 150 településen épül tornaterem, tanterem vagy tanuszoda, valamint zajlik az iskolák digitális fejlesztése is.

Ezen fejlesztési időszaknak lehet részes számos dél-békési iskola mellett a Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mely egy pályázati felhívás keretében 20 millió forintot nyert, a korszerűsítés pedig már el is kezdődött októberben. A munkálatok érintik a sportpálya és sportudvar felújítását, valamint egy nyelvi labor kialakítását, továbbá annak számítógépekkel, egyéb eszközökkel és bútorokkal történő felszerelését.

– Az intézmény infrastrukturális környezetének korszerűsítése – különös tekintettel térségünkben – igen meghatározó feladat. A fejlesztés hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez, gyermekeink számára a minőségi, méltányos, inkluzív nevelés-oktatás megvalósításához, valamint a magas szintű oktatáshoz – hangsúlyozta hírportálunknak Havancsák Piroska intézményvezető.

A mezőkovácsházi igazgató úgy véli, a nyelvoktatás tárgyi feltételeinek fejlesztésével megvalósul a tanulók számára fontos és motivációt biztosító tanulási tér kialakítása, illetve napjaink korszerű elvárásainak való megfeleltetés.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.