2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / A biztonságunk a tét – Konzultációs fórum Dél-Békésben

A biztonságunk a tét – Konzultációs fórum Dél-Békésben

Dél-Békés tavaly októberben és idén áprilisban is magas részvétel mellett nyilvánított véleményt, a térség országgyűlési képviselője a szerda esti lakossági fórumon arra kérte az itt élőket, töltsék ki most is a Soros-tervvel kapcsolatos kérdőíveket, hiszen amellett hogy kinyilvánítják véleményüket, megerősítik a kormány álláspontját az Unióval szemben. A Mezőkovácsházán megtartott program vendége Pogácsás Tibor államtitkár volt, aki szerint a biztonság nagyon nagy érték, és ezt most érzi igazán Európa.

Ahogyan arról korábban már írtunk, országjárásba kezdett a Fidesz a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció kapcsán. Október 18-án Dél-Békésben is lakossági fórumot rendeztek, a program előtt sajtótájékoztatót tartott Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

– A világ mára már megváltozott, napi szinten történnek terrorcselekmények, melyeknek nincs tétje, csupán egy célja, hogy az elkövető minél több embert magával rántson. Azonban hazánkban, és ezzel együtt Dél-Békésben sem kell tartanunk robbantástól, hiszen biztonságban élünk, a világ legbiztonságosabb országai közé tartozunk. Úgy vélem, az elmúlt esztendőkben megérte harcolni a települési kamerarendszerekért, a rendőrség eszköztárának fejlesztéséért, és a határon lévő kerítésért, sőt, az Unió elleni harc is megérte. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ez így maradhasson, ragaszkodnunk kell a keresztény alapokra épülő kultúránkhoz, országunkhoz – hangsúlyozta a térség képviselője.

Simonka György kiemelte, a tavaly októberi népszavazás és az idén tavasszal megrendezett nemzeti konzultáció is bebizonyította, hogy a dél-békésieket érdekli az illegális bevándorlás, és egyetértenek a kormány álláspontjával.

– Országos átlag felett teljesített a térség. Bízok abban, hogy ez a közös erő a Soros-terv elleni konzultáción is megjelenik, és együtt elutasítjuk a terveket, hiszen nem akarjuk, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, Dél-Békésbe, hogy lebontsák a határon felhúzott kerítést, még akkor sem, ha ezért néhány milliárd járna a kormánynak – tette hozzá.

A képviselő szerint hatalmas harc lesz, a kormány pedig kiáll az akaratáért, azonban ehhez szükség van az állampolgárok támogatására, melyet a kérdőívek kitöltésével nyújthatnak a miniszterelnöknek. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Pogácsás Tibor is, aki szerint a konzultáció egy lehetőség az állampolgárok számára.

– A nemzeti konzultáció egy új forma, mely lehetővé teszi, hogy a hazánkban élők elmondják véleményüket, a konzultáción való részvétel pedig visszajelzés a kormány politikájáról. A lakossági fórum, melyet Mezőkovácsházán is tartunk, szintén egy lehetőség a magyaroknak arra, hogy feltegyék kérdéseiket a migráció és a Soros-terv kapcsán, valamint arról is, pontosan mi a célja a konzultációnak. A cél nem más, mint megerősítést kapni a kormány országvédő politikájához – osztotta meg a legfőbbeket az államtitkár.

Pogácsás Tibor elmondta, azt látják, hogy lassan kettészakad Európa, és nem a területi elosztások vagy egyéb tényezők miatt, hanem azért, mert a társadalom egy része nyílt, szabad Európát akar, míg a másik fele elutasítja a bevándorlást.

– A biztonság nagyon nagy érték, ezt most érzi igazán Európa. Magyarországnak elege van a migrációból, békében akarunk élni, és ezt az álláspontot a V4-ek is képviselik, sőt, úgy tűnik, Ausztriával szövetséget kötünk, mely jelentős előrelépés lesz a csata megvívásához, épp úgy, mint az, ha a lakosság kitölti és visszaküldi a konzultációs kérdőíveket – emelte ki.

Az elhangzottak szerint november 10-ig mindenki a postaládájában találja a konzultációs leveleket, a válaszadásra pedig november 24-ig van lehetőség. A kérdőíveket a Magyar Posta szállítja ki, de emellett lehetőség van internetes részvételre is a nemzetikonzultacio.kormany.hu címen.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.