2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / 75 millióból korszerűsíthet Almáskamarás

75 millióból korszerűsíthet Almáskamarás

Régi álom válhat valóra hamarosan a dél-békési községben, sportpályát kap az általános iskola, sőt, az épületen is fejlesztéseket hajthatnak végre a 21. századi körülmények érdekében.

Ahogyan arról korábbi cikkünkben már olvashattak, több mint tíz oktatási intézmény újulhat meg térségünkben a Békéscsabai Tankerületi Központ és az iskolák sikeres pályázatai által. Almáskamarás is nyert, így a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 75 millió forintból válthatja valóra álmait.

– Megújul az iskola sportudvara, az épület homlokzata hőszigetelést kap, kicserélhetjük a nyílászárókat, valamint nyelvi labor kialakítására is sor kerül, mely a német nyelv oktatásának színvonalát jelentősen javítja, hiszen korszerűvé válnak az oktatási feltételek – részletezi az intézményvezető.

Pintér Edit azt mondja, nagyon örültek a pozitív elbírálásnak, ekkora összegű fejlesztésben már több évtizede nem részesültek.

– A megvalósítás hamarosan elkezdődhet, a befejezési határidő pedig 2020. A siker által az új feltételek mellett korszerűbb, barátságosabb környezet várja majd gyerekeket, de ehhez szükség volt Simonka György közbenjárására – emeli ki.

Megtudtuk, újabb pályázataik várnak elbírálásra, a kérelmeket a Tankerület nyújtotta be. Emellett két tanterem és egy tanári szoba kialakítására is szükség lenne, hiszen szűkös a pedagógusok helyisége, valamint a gyerekek is kényelmesebben elférnének. Erre jelenleg nincs pályázati kiírás, de az igazgatónő elmondás szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a felhívásokat.

Fotó forrása: Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.