2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Az Orosháza számára véget ért a Magyar Kupa

Az Orosháza számára véget ért a Magyar Kupa

A legjobb hat közé kerülésért küzdött egymással szerdán az Orosháza a Magyar Kupában. Azzal a Csurgóval mérte össze erejét, melyet egy hónappal ezelőtt a bajnokságban egyszer már legyőzött.

Ferenczi Botond és Nikola Markoski két-két találatára csak két csurgói válasz érkezett, így a 4. percben már 4-2-re vezetett a házigazda. Időt is kért Bencze József, a somogyi gárda edzője. Szorosan tapadtak a vendégek, a 10. percben 10-8-as eredményt mutatott a villanyújság. Negyedóra elteltével azonban növelni tudta a különbséget a viharsarki alakulat (20. p.: 13-8). A játékrész finiséhez közeledve hullámvölgybe került a Buday-legénység, sokkal több hiba csúszott a támadásokba és ekkor már a védekezés sem volt valami acélosnak mondható. A látogatók fél perccel a dudaszó előtt utolérték a zöld-sárga mezeseket, teljesen nyílttá téve a kupacsatát.

Két gyors csurgói góllal kezdődött a 2. felvonás, ami tulajdonképpen meg is határozta a mérkőzés további alakulását, hiszen innentől kezdve szinte végig náluk volt az előny, csupán a 49. percben sikerült egyenlíteni az Orosházának (25–25), amikor Knezevic értékesített egy helyzetet. Markoskiék jól küzdöttek, az utolsó percben még maradt némi esély az egyenlítésre (28–29), de kockáztattak, Gazdagék pedig könnyű gólokat szerezve bebiztosították a továbbjutást.

Ezzel a Csurgó jutott a következő körbe, ahol már a legjobb négy közé jutás lesz a tét.

– Jól küzdöttünk, de ennyi hibát nem lehet elkövetni – értékelte a szerda esti mérkőzést Buday Dániel, az OFKSE vezetőedzője.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 29-32 (16-16)

Magyar Kupa férfi mérkőzés, 4. forduló. Orosháza, 300 néző. V.: Bonifert, Oláh. Orosháza: Szabó L. – Gyene 2 (2), Ferenczi 2, Z. Radojevic 4, Markoski 5, Stranigg 5, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Srsen 1, Milas 4, Németh G. 1, Pásztor M. 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Buday Dániel. Csurgó: Balogh T. – Vasic 3 (1), Hadziomerovic, Ferreira, J. Mikita 3, Vasvári 1, Hanusz 4. Cs.: Bartucz (kapus), Varjú 1, Cehte 7, Szeitl E. 3, Gazdag 3, Josic 7. Vezetőedző: Bencze József.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Forrása: ofkse.hu

Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.