2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / 500 km-es adománygyűjtő váltófutás

500 km-es adománygyűjtő váltófutás

Dévától Budapestig, több mint 500 kilométeren át tart az a váltófutás, amelynek célja, hogy adományokat gyűjtsenek Böjte Csaba árváinak. A jótékonysági futást a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezi. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Az adománygyűjtő váltófutás június 23-án rajtol Déván, és öt nappal később a Mozgás Éjszakája elnevezésű rendezvény nyitópillanatára érnek célba Budapesten a Hősök terére. A rajtnál és a célba érkezésnél is ott lesz az a 16 dévai árva, akiket egy hétig a fővárosban táboroztatnak a szervezők.

A futás június 23-án 10 órakor rajtol, Déváról a Nagyboldogasszony-templom elöl, Böjte Csabával és több mint 100 „gyermekével”, illetve a regisztrált futókkal indul a váltófutás.

Déván tulajdonképpen két rajt lesz, hajnali ötkor Böjte Csaba útnak indítja a Semmelweis Egyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikájának két orvosát, Prekopp Pétert és Szabó Balázst, ők azok, akik több mint 160 kilométert futnak Erdélyben, hegyen-völgyön át. A hivatalos rajt előtt 9 órától Böjte Csaba misét mond az adománygyűjtő futókért.

A Turnu−Battonya határ magyar oldalára június 25-én 11.00-kor érkezik a mezőny, ahol Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége fogadja az adománygyűjtő futókat. A futók között van Kropkó Péter hatszoros IRONMAN-győztes, négyszeres Strongman Japán-győztes, tizenkétszeres triatlon magyar bajnok és Kovács Áron műsorvezető is.

A befutók június 27-én este 9 órakor érkeznek meg a Hősök terére a Mozgás Éjszakája nyitópillanatára. A mezőnyben ott lesznek Böjte Csaba „gyermekei” is.

deva

A futáshoz előzetes regisztráció után csatlakozhat bárki, az is, aki csak egy kilométert tud lefutni. Regisztrálni itt lehet: www.devabudapestfutas.hu.

A kampány fő üzenete: futni és adni jó! Csaba testvér “gyermeke”, a 10 éves Emília a következő üzenetet küldte Déváról: “Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek”. Emília tökéletes világáért futunk és gyűjtünk.

Aki egy gombóc fagyiról le tud mondani, az hívja a 13600-at, majd tárcsázza a 20-as melléket! Egyetlen telefonhívással 250 forintot lehet adományozni erre a nemes célra, aki utalni szeretne, az keresse fel a www.devabudapestfutas.hu honlapot.

Kiss Réka

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.