2020. február 18. kedd
Likefestoon / Aktuális / 40 Aranykoronás Ünnep Pusztaföldváron

40 Aranykoronás Ünnep Pusztaföldváron

Október 9-10-én színes programkavalkáddal várják az érdeklődőket. Lesz táncos bemutató, koncert, futóverseny és főzőverseny is.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a 40 Aranykoronás Ünnepet. A kétnapos rendezvény a település határában fellelhető kiváló minőségű termőföldről kapta nevét, ennek jegyében zajlanak a programok.

Az ünnep első napján, pénteken Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász kiállításának megnyitójával indul útjára a rendezvény. Ezt követi egy zenés komédia „Egy csók és más semmi” címmel. A program koncertekkel folytatódik, fellép az Örökség zenekar, majd a kisperegi Nagy Zsolt szórakoztatja a publikumot.

Másnap 8 órakor kezdődnek a programok. A ”falufutást” ünnepi hálaadó istentisztelet követi a Szabadság téri rendezvénytéren, igét hirdet Lászlőné Házi Magdolna evangélikus lelkész. Az ünnepélyes megnyitó 9 óra 30 perckor lesz, amely után bemutatók széles sorából válogathatnak az érdeklődők. Lesz karatebemutató, gyermekelőadás, fellép a Csanádapácai Dohánylevél népdalkör. Operett-musical gálával készülnek Benkóczi Zoltán és művésztársai, fellép még többek közt a Folkográfia és a Sirokkó együttes is. A programkavalkád nem ér véget a 18 órai eredményhirdetéssel. Rögtön ezt követően a Jump Rock Band együttes zenél, majd Farkas Katalin hozza el a mulatós zenék legjavát. Az énekesnő két műsorszáma között hastánc-bemutatót tekinthet meg a nagyérdemű.

A programok Pusztaföldváron a Bartók Béla Művelődési Házban, a sportpályán és a Szabadság téri rendezvénytéren lesznek. A fent említett műsorokat színesíteni majd főzőverseny, gazdák-gazdasszonyok verseny is, lesz kézműves foglalkozás és veterán motorok bemutatója.

A rendezvény plakátja ide kattintva érhető el.

B.T.

Fotó: pusztafoldvar.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.