2020. január 24. péntek
Likefestoon / Aktuális / 4 milliárd jut a tanodák fejlesztésére

4 milliárd jut a tanodák fejlesztésére

A következő három évben újabb jelentős összeget biztosít a kormány az országban működő tanodákra. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében lehet majd pályázni, leghamarabb szeptemberben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára tájékoztatása szerint az elmúlt két évben 5,4 milliárd forintot fordított a kormány tanodák támogatására. Ebben az időszakban az ország 174 tanodájában több mint négyezer hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek tanult.

Langerné Victor Katalin közölte: a leglátványosabb és mérhető fejlődés a gyermekeknél az iskolai hiányzások számának drasztikus, hússzázalékos csökkenése volt, emellett javultak a tanulmányi eredményeik is. Fontos ugyanakkor az is, hogy a program az értelmes, konstruktív szabadidő eltöltésére vezeti rá a gyermekeket – tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint a kormányzatnak és a felzárkózási szakpolitikának fontosak a tanodák, mert ez a legjobb forma arra, hogy a gyermekeket segítsék, felkészítsék a másnapi órákra és olyan, sokszor apró sikerélményekhez juttassák hozzá, amelyek révén sikeres felnőttek lehetnek. Kiemelte: “tanodába járni nem azt jelenti, hogy valaki rosszul tanul, hanem hogy jól akar tanulni”.

Kálmán-Pócsik Judit

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.