2019. december 11. szerda
Likefestoon / Aktuális / 3,8 milliárdot költöttek a dél-békési utakra

3,8 milliárdot költöttek a dél-békési utakra

Ünnepélyes keretek között zárták a projektet és adták át a forgalomnak a 4427 és 4428 jelű utakat ma, november 9-én. A Tótkomlóst és Orosházát, valamint a Mezőkovácsházát és Orosházát összekötő utak együttesen 3,8 milliárd forintból újultak meg az Új Széchenyi Terv keretében.

Az átadáson személyesen is jelen volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, dr. Völner Pál. Az ágazati vezető elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében két év alatt 1300 kilométert újítanak fel a 4 és 5 számjegyű utakból összesen 110 milliárd forintból. A tervezett beruházások közül kiemelkedik az orosházi, a volumenében a legnagyobb, a szakmai hátterét és a betartott határidőket tekintve pedig kiváló – fogalmazott az államtitkár.

Dancsó József Orosháza polgármestere köszönetet mondott a támogatásért, hiszen a döntés arról, hogy a már járhatatlan két utat fel kell újítani, már régen megszületett, csak az előző kormány forrást nem biztosított hozzá. Orbán Viktor miniszterelnök márciusi orosházi látogatása után a hiányzó 1 milliárdról is döntés született, így áprilisban elkezdődhetett a felújítás, amit november 3-ra be is fejeztek a kivitelezők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Szőke József az átadás alkalmából a legjelentősebb idei útfelújításnak nevezte a dél-békésit. Mint mondta, a térségben összesen 14,2 milliárd forint értékben hajtanak végre útfelújításokat a kétéves időszak alatt, ebből meghatározó volt a 32,2 kilométeres orosházi szakasz a 3,8 milliárd forintos bekerülési költségével. A felújítás műszaki tartalmát ismertetve Virág Mihály, a Közút Békés megyei szervezetének igazgatója kiemelte, hogy mindkét szakaszon a teljes útpálya felújítása megtörtént, a beavatkozás forgalombiztonsági szempontból is fontos volt, illetve általa csökkennek az útfenntartás költségei is.

A térségi elérhetőség javítása a 4427 és 4428 jelű utakon számokban:

  • beruházási költség: 3,8 milliárd forint,
  • úthossz: 32,2 kilométer
  • aszfaltfelület: 20 ezer m2
  • új buszmegállók: 34 darab
  • ültetett fák: 900 darab

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.