2019. augusztus 22. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / 2018 – A családok éve Magyarországon

2018 – A családok éve Magyarországon

Hangsúlyozta Beneda Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára, aki azt is elmondta a vasárnapi, apák napja alkalmából, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) által szervezett budapesti rendezvényen, hogy a kormány az édesapák terheinek csökkentésével és megélhetésük hosszabb távon való biztosításával is támogatja és segíti a családokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára hangsúlyozta, 2018 a családok éve lesz Magyarországon, a kabinet ezért mindent megtesz, hogy ezt az édesapák is érezhessék, akik egyik kezükben “az élet hajójának kormánykerekét”, a másikban pedig azt pajzsot tartják, “ami mögé a család bebújhat”.

Kiemelte, a kormány intézkedései közül ezt a célt szolgálja például a minimálbér csaknem duplájára, a szakmunkás bérminimum pedig több mint duplájára emelése 2010 óta, a családi adókedvezmények folyamatos bővítése, továbbá a fontos élelmiszerek, valamint az internet és az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának mérséklése.

Az államtitkár aláhúzta továbbá, eddig 40 ezer család több mint 100 milliárd forint értékben vett igénybe otthonteremtési támogatásokat, és ennek keretében 10 ezer gyermek vállalására kötelezték el magukat. A kormány célja, hogy minél többen válhassanak apává, “hiszen apának lenni jó, sőt a legjobb, ami egy férfi életében történhet” – fogalmazott.

Beneda Attila a teljes foglalkoztatottság elérése szempontjából fontosnak nevezte, hogy a korábbi 12 százalék helyett már csak 4 százalékos a munkanélküliségi arány a férfiak körében.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos is csatlakozott a helyettes államtitkár szavaihoz. Kiemelte és az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy a 2010 előtt folyamatosan csökkenő házasságkötések száma 40 százalékkal növekedett a kormányváltás óta. Véleménye szerint ez azért nagyon fontos, mert a házasság a sok válás ellenére is nagyobb biztonságot nyújt a gyerekeknek és az egész családnak. A kormánypárti politikus aláhúzta továbbá, a családok Magyarországon nagyobb támogatást kapnak, mint például Angliában, Írországban vagy akár Ausztriában.

Király Nóra, a Ficsak alapítója azt mondta, fontosnak tartják, hogy minden év június harmadik vasárnapján az édesapákról is megemlékezzenek. Nagyon sok szó esik évközben az édesanyákról, és sokszor elfeledkezünk arról, hogy végül is az édesapa a család feje, az édesapa a család összetartó ereje. – fejtette ki, hozzátéve, civil szervezetük célja minél több embert rávilágítani arra, hogy családban élni a legjobb dolog a világon. – olvasható az MTI-n.

Földesi Szandra

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.