2019. szeptember 11. szerda
Likefestoon / Aktuális / 2018 a családok éve lesz

2018 a családok éve lesz

Számos intézkedés lépett életbe mától hazánkban. A kormány intézkedései által még több maradhat a magyar állampolgárok zsebében, sőt, kényelmüket is szolgálják a döntések.

2018 a családok éve lesz, még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok. A kormány célja, hogy a családok – a kisgyermekektől a szülőkön át a nagyszülőkig – egyre inkább érezzék, hogy az ország erősödik – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán tájékoztatása szerint 2018-ról további 5000 forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye. Januártól kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre. Két évre bővül és emelkedik a diplomás gyed összege, és bővül a lombikbébi program is – tette hozzá.

Mint elmondta, 2018-tól a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig – attól függően, hányadik gyermekük születik – igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését. Egyszerűbb és olcsóbb lesz a csok igénylése, ugyanis az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások után nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap másolatát a hitelintézet is díjmentesen lekérheti az ügyfélnek.

Továbbá új ingatlan vásárlása esetén a családi otthonteremtési kedvezmény összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál, valamint a nagycsaládosok új építésű ingatlanhoz igényelt kamattámogatott hitele esetén a közjegyzői díjak harmadukra csökkennek – számolt be Balog Zoltán.

Eltörölik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről-évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek, valamint már a háromgyerekesek is fél áron vásárolhatnak D2-es autópálya-matricát.

A diákokra is gondolva mától bővültek a diákhitel-konstrukciók, és megtérülnek a KRESZ-tanfolyamés -vizsga, illetve a nyelvvizsga díjai.

Dél-Békés országgyűlési képviselője szerint térségünkben óriási jelentősége van minden forintnak, ami a családoknál maradhat.

– Arra készülünk, hogy a helyiek további kedvezményeket vehessenek igénybe, a Calendula Tervben ugyanis fontos szerepet kap az identitás erősítése, a térség vonzóerejének növelése, ami szintén a családok jólétét szolgálja – emelte ki Simonka György.

A képviselő hozzátette, mindennap azért dolgoznak, hogy ezeket az elképzeléseket valóra váltsák a térségben.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.