2020. január 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / 20 éve a kunágotai gyermekekért – Báloztak

20 éve a kunágotai gyermekekért – Báloztak

Jubileumi évet ünnepel idén a Kunágotai Gyermekekért Közalapítvány. A hétvégén jótékonysági bált rendeztek a dél-békési községben, mely már hagyománnyá vált az évek alatt. Több mint 200-an voltak az új helyszínnek köszönhetően.

Könnyeket csaltak a szemekbe és megmosolyogtattak, miközben őket ünnepelték pénteken és szombaton, értük rendeztek bált a pedagógusok. Senki sem maradt viszonzatlanul.

Kunágotán 1998 óta működik a Kunágotai Gyermekekért Közalapítvány, kezdetben Gazdagné Gál Margit, később Uri Tamás, majd 12 éve Nádházi Erzsébet vezetésével. Céljuk nem más, mint a gyermekek mindennapjainak tartalmasabbá, színesebbé tétele. Hogy ezt minél magasabb szintre emeljék, minden évben jótékonysági estet rendeznek, az utóbbi években már kétnapos lett az esemény a nagyszámú érdeklődő miatt. Sőt, idén helyszínt is változtattak, ezúttal már nem a művelődési ház, hanem a sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, így több mint 200-an lehettek részesei az ünnepnek. Pénteken a támogatójegyet, míg szombaton a vacsorajegyet vásárlók kapcsolódtak ki a színesebbnél-színesebb műsorok által, az utóbbi napon az előadást és a vacsorát mulatság követte, a buli hangulatáról Láda Mihály dél-békési zenész, zenepedagógus gondoskodott.

Több héten keresztül készültek a tanárok, a gyermekek és a szülők.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora érdeklődés övezi a programot, hogy évről-évre egyre többen állnak a kezdeményezés mellé, ezt a résztvevők száma mellett a tombolatárgyak mennyisége is tanúsítja. A bál a gyermekekről szól, akiket a pedagógusok heteken át készítettek fel, színvonalas műsorral örvendeztetnek meg minket minden évben – emelte ki köszöntőbeszédében Süli Ernő polgármester, aki egy számára igen kedves idézettel, Böjte Csaba szavaival zárta a gondolatait.

„Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót „kiszeretni”.”

A rendezvény keretében a Kunágotai Óvoda két telephelyének nagycsoportosai, valamint a Bereczki Máté Általános Iskola diákjai léptek pódiumra és mutatták meg azt, miben tehetségesek, miért lehetnek büszkék rájuk a helyiek. A programon az intézmény egykori diákjai is műsort adtak, azonban ezúttal már a Hunyadi János Középiskola tanulóiként léptek fel. Nemcsak a gyermekek, hanem az őket mindennap „pótszülőként” nevelő, tanító pedagógusok is műsort adtak néhány szülő közreműködésével, mely valóban már a hab volt a tortán, nagy sikert arattak.

A kétnapos esemény által több százezer forint gyűlt össze, ezt többek közt tanulmányi utakra, kirándulásokra, gyermeknapi programokra és különböző gyermekrendezvényekre fordítanak majd az év során.

Fotók: Páli Józsefné

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.