Felhőszakadás, jégeső, tornádó Nagykamarás határában

máj 01, 14 Felhőszakadás, jégeső, tornádó Nagykamarás határában

Április 30-án délután Nagykamarás határában mintegy 40-50 milliméternyi eső hullott néhány perc leforgása alatt. Ráadásul tornádó is végigsöpört a területen.

-          Kevermes felől jött az ítéletidő és Kétegyháza irányába távozott. Szerencsére csak a falu határát érte a felhőszakadás, épületkár nem keletkezett – mondta Pelle István, Nagykamarás polgármestere.

-           Jég is hullott, méghozzá nem is kevés. Ahol összehordta a szél a borsónyinál nagyobb jégdarabokat, ott még május 1-jén reggel is maradt belőle mutatóba.

A föld nem nyelte el azonnal az esővizet, ezért több helyen valóságos „tenger” alakult ki. A laposabb területeken, 30 centiméternyi víz állt a termőföldön. Ott a dinnyefóliák is alig látszottak ki.

A gazdák egyelőre még nem tudják, mekkora a káruk. Csütörtökön délután közelíthették csak meg a földjüket, olyan nagy volt a sár.

-          Szerencse a bajban, hogy a tornádó is csak a falu határában tombolt, cserepeket nem vitt le. Viszont jó néhány műanyag ládát láttunk szanaszéjjel a határban. Volt, ahol a fóliát is leszedte a tornádó a dinnyéről – nyilatkozta a polgármester a Délmagyarországnak.

Fotó_Facebook

 

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>